Bortkastat arbete att argumentera mot Miljöpartiet

Att jag har en del säga om Miljöpartiet och även har skrivit om det lär väl knappast ha undgått någon som läst några inlägg här på gester.
Så jag passar på privat när jag träffar folk på byn, när tillfälle ges, att aktivt förklara för dem vad det skulle innebära för oss som bor utanför Södermalm vad Miljöpartiets politik skulle ge för konsekvenser.

Men det är verkligen att kasta pärlor för… nåja fel personer får jag väl säga eftersom det gäller folk i mitt närområde.
De röstar ju inte ens på Miljöpartiet här. I min valkrets Vollsjö så fick de 20 röster vilket ger en andel på 2,44%.
Hela kommunen Sjöbo, där fick Miljöpartiet 275 röster vilket motsvarar 2,7%.
Som jämförelse kan nämnas att i valet 2006 fick Mp i riket 5,67%.

Och det innebär att innevånarna i min kommun har insett vad Miljöpartiets politik i praktiken kommer att innebära.
Visserligen kan man misstänka att några av de där 275 som röstade på dem i förra valet sitter i kommunhuset med tanke på det vansinne de har infört här om att sortera sopor.

Så att agera praktiskt mot partiet är som sagt lite lönlöst. För en vanlig dag när man handlar och tankar bilen träffar man på runt 30 personer om man räknar med kunder i butiken och så där.
Vilket innebär att man träffar på 0,7 Miljöpartister en dag. Och det kan nog stämma när jag tänker efter, för riktigt hela är de inte som människor i logiken.

Så nu får mitt mål fram till valet 2010 vara att försöka hitta de där 20 i Vollsjö som röstade på dem.
Efter valet så lär vi få se om jag har lyckas att förklara Mps politik för folk här.
För har jag lyckats så är Miljöpartiets andel av Sveriges alla röster på partiet 43% färre i Vollsjö, vilket det var 2006. Är de fler så har jag inte nått fram med mitt budskap.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Vollsjö. Bokmärk permalänken.