Gullas med Miljöpartiet utan måtta

Att Miljöpartiet har en särställning i media kan man konstatera. Någon kritisk granskning sker i princip aldrig om partiet numera.
Visserligen blev det en del rubriker när Mikaela –  belåna huset – Valtersson visade sin syn på ekonomisk politik. Kort för de som inte orkar ta rätt på det, hon tyckte att de som skulle få svårt att betala fastighetsskatten efter MP höjt den, gott kunde låna på huset för att betala skatt.
En bra sammanfattning om den ekonomiska politik som Miljöpartiet tänker införa om de hamnar i regeringsställning.

Nu har Expressen ett reportage om Maria Wetterstrand. Och vad kan vi läsa där, jo om hennes bakgrund och fläckfria förflutna utan skandaler. Vilket förstås om man jämför med Yvonne Ruwaida olika eskapader förstås känns befriande att läsa om.
Men faktiskt rätt så ointressant ändå. Det hör mer hemma på skvallersidorna om man nu bortser ifrån att det inte finnas så mycket skvaller förstås.

Det som vore intressantare att ta del av vore ett granskande reportage om Miljöpartiets politik och dess konsekvenser för oss medborgare. Men de lyser med sin frånvaro.
En omständighet kring det kan kanske vara att journalisterna i de flesta fall är bosatta i Stockholm. Och då med stor sannolikhet bor på Södermalm som just är Miljöpartiets starkaste fäste. Ute i resten av Sverige har MP inte så mycket att hämta.

Trevligt om nu någon i media kunde granska deras politik också. Men det är nog att begära för mycket av Miljöpartikramarna inom journalistkåren.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Tillägg: Höll på att glömma bloggarna Anybody och Medborgarperspektiv som också skrivet om det hela.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.