Michele Bachman, USAs motsvarighet till en kristdemokrat

Michele Backman som försöker bli republikanernas presidentkandidat är väl närmast om man översätter hennes åsikter en kristdemokrat enligt våra mått mätt.
Hon gillar inte homosexuella, inbillar sig att världen skapades av gud och en del andra stolligheter som är kännetecknande för de där tokreligiösa.

På något märkligt sätt verkar svenska kristdemokrater kopplas till den där varianten av kristendom light, det vill säga den att man skall älska sin närmaste så som sig själv och vända andra kinden till att det andra tramset de försöker köra i oss att de tror på.
Sanningen är snarare att de ligger rätt så nära Michele Backmas åsikter om tillvaron även om de kamouflerar det bra ibland.

Men det finns en viss skillnad trots allt mot de tokkristna i Sverige och USA. Vi saknar kärnvapen så oavsett hur mycket inflytande de kommer få kan de aldrig ställa till samma skada för världen som tokarna i USA.
Så precis som inför förra presidentvalet i USA skall man nu gå omkring med en viss oro för att kristdemokraternas motsvarighet i USA vinner valet nästa, som man var inför att Sarah Palin skulle vinna.

Bästa vore man kunde instifta en lag att alla religiösa skulle få någon form av yrkesförbud för vissa tjänster.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.