De tokreligiösa vinner mark

Jag har tidigare kommenterat mannen som inte kan umgås med kvinnor här. Och som belönades  med skadestånd för den vanföreställningen han lider av. En vanföreställning som kallas för religion.
Lena Andersson skriver idag en utmärkt artikel om det hela i DN.

Hon har en intressant vinkling på det hela där hon ställer frågan om mannen inte lider av någon form av funktionsnedsättning. Med andra ord en form av tvångsneuros. En intressant syn på det hela. Men inte helt fel heller.
Om man tror att en lära som skrevs för ett antal hundra år sedan är den man skall rätta sig efter kan det vara tal om ett beteende som nog inte är att betrakta som normalt.

Oavsett anledningen till hans fobier så är det ingenting som bör berättiga till skadestånd och verkligen ingenting som samhället skall acceptera eller rätta sig efter.
Att aktivt stödja tokreligiösa drag som DO och Tingsrätten gjort är en skam för det moderna Sverige. Och ett sätt att försöka föra tillbaka vårt land till den mörka tid när vi själva styrdes av religionen.

Dick Erixson reagerar också på domen tillsammans med Nattens bibliotek. Sedan finns det förstå de kvinnofientliga också.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

3 svar på De tokreligiösa vinner mark

 1. Cavatus skriver:

  Själv trodde jag att Sverige skulle bli mindre religiöst efter att kyrkan skiljdes från staten. Men med facit i hand har det inte blivit fallet. Det har tvärtom blivit värre med all denna polarisering mellan sekulära och icke-sekulära – tyvärr!

 2. urban skriver:

  @nattens… Tyckte du hade ett sansat inlägg om det hela.
  @cavatus. Det trodde jag också. Och jag kommer ihåg min skoltid, för länge sedan när man hade morgonsamling med bön och skulle lära sig psalmverser utantill i skolan.
  Men tyvärr så har det vänt igen som det verkar. Undfallenheten och rädslan att verka främlingsfientliga har styrt samhället mot det icke-sekulära.
  Så vi låter de med vanföreställningar gradvis ta över och styra mot värderingar som vi precis kastat av oss.

  Och nej för de som nu har den åsikten, att rösta på SD hjälper inte. De är som KD ifråga om religion.

Kommentarer är stängda.