Konsumera svenskt, några tips

Det här med att köpa svenskt som Reinfeldt tycker vi skall göra så här inför jul, ställer till en del problem. Detta då alliansen sålt ut en del svenskt samt det faktum att det inte finns så mycket som verkligen är genuint svenskt att handla. Även den här brödrosten vi köpte för några dagar sedan lär innehålla delar från det hemska utlandet. Detta trots att det skall vara ett nordiskt företag som tillverkar den samt den inköptes i vår lokala järnhandel med anor från slutet av 1800-talet.

Men det finns en del helsvenska varor och tjänster att konsumera:
Vi börjar med det allra enklaste:

El: Använd så mycket el som det överhuvudtaget går. Slå på alla lampor som finns i huset, slå på spisen, sätt på TV:n, stereon, elvispen ja kort sagt allt som överhuvudtaget förbrukar ström.
Då ökar du vinsterna till elbolaget och ger Anders Borg många sköna skattekronor som alliansen kan använda för att sänka skatten till de som tjänar riktigt mycket.

För de är ju de som tjänar mest som har störst möjlighet att konsumera mest också. Några simpla låginkomsttagare, arbetslösa eller sjukskrivna är inte några grupper att luta sig mot när det gäller konsumtion.
Men här gäller det att vara noggrann, de som får elen från andra bolag än Vattenfall skall inte öka konsumtionen för då hamnar vinsterna i utlandet och det vill vi inte.

Vatten: Garanterat svenskt, där hamnar alla vinsterna i Sverige. Slå på kranarna, låt vattnet flöde fritt, ju mer desto bättre för finanserna. Men ett litet förbehåll där. Bor man i Sjöbo kommun och vattenmätaren är trasig är det ingen bra ide som framgår här.

Sprit: Bränn själva spriten. Tyvärr så går det inte att köpa svenska sprit längre då tillverkaren av bland Absolut finns i utlandet. Och dit skall våra pengar inte gå.
Proceduren är relativt enkel och inkluderar svenska råvaror. Börja sedan sälja innehållet aktivt till skolbarn. Då kommer snart de efterföljande böterna och skatten bli en rejäl intäkt till statskassan. Om ni inte vet hur man bränner sprit själv finns det en del sätt att ta rätt på det, här är ett tips.

Gå på kurs: Det finns ett antal kurser inom skilda områden som hålls av svenska företag med svenska konsulter. Dyslexi, knyppling, NLP, porslinsmålning, balett osv. Skulle rekommendera balettkursen då det lär vara svårt att lära sig om man är runt 50 år och lider av lite övervikt. Många lektioner blir det.

Renovera: Med det nyinförda ROT-avdraget så är renovering av huset något som gynnar Sverige.  Men före du ansöker om avdraget går eller cyklar du till närmaste ställe som säljer byggvaror. Använd inte bilen då går bara massa pengar till de där otäcka utlänningarna.
Se till att du handlar enbart trä och spik som är tillverkade i Sverige. Sätt igång och renovera, det är lätt finns massa program på TV som visar hur man gör. När du misslyckats med renoveringen då ansöker du om ROT-avdraget. Hantverkaren kommer ha så mycket mer att göra då och det blir mer pengar till staten.

Ät svenskt: Potatis, sallad, vildsvin, renstek, älgkött, ägg, rotfrukter är i de flesta fall genuint svensk mat. Torsk går bra det med om den är fångade av svenska fiskare vill säga. Hummer, den svenska alltså, ger ett bra tillskott för svensk ekonomi. Maten är faktiskt den enklaste delen för att stödja Sverige. En del avkall får man förstås göra men inget offer är för stort.

Välj svenskt överlag: Säg upp dina försäkringar, bankaffärer i utländska bolag som Skandia. Flytta över allt till svenska bolag. Om det blir lite dyrare desto bättre för landet.
Om du måste köpa kläder, handla allt i second hand. Visserligen är de kläderna också tillverkade i utlandet från början, men det går inga pengar dit om du köper begagnat.
Ja överhuvudtaget handla allt begagnat inte ett öre hamnar utomlands då.

Så det är väl inte så svårt att köpa inhemska produkter bara?

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Konsumera svenskt, några tips

  1. Pingback: Gester…med ord » Blog Archive » Fler tips hur man konsumerar svenskt

Kommentarer är stängda.