Fler tips hur man konsumerar svenskt

Tog några tips här på att konsumera svenskt. Det finns fler områden där man kan göra en insats för sitt land och slippa stödja folk i andra länder.

Resor/semester: Att nu i dessa tider av ekonomisk kris ge sig iväg på en utlandsresa är synnerligen olämpligt. Inte nog med att många sköna kronor hamnar i andra länder, det finns uppenbara risker med det också. Vilket både händelserna i Indien och Thailand visade.
Ishotellet i Jukkasjärvi är ett utmärkt alternativ. Använd SAS eller tåg för att ta dig dit. Den sista biten kan man nog gå eller åka släde.
Men begär att få hemkörd sprit i baren, ingen utländska vodka. Misstänker att det inte bör vara några större problem i den delen av landet med det.

Att titta på stugor på Öland är ett bra alternativ också. Visst ser väl det här trevligare ut

än den synen som finns här?

Internet/data: Hårdvaror går överhuvudtaget inte att köpa nytt inte många svenska delar där inte. Men på Blocket finns ett antal begagnade att välja mellan. Och som sagt begagnat då stannar pengarna inom landet.
Programvaror likaså där, svårt att hitta något som är helsvenskt. Nu finns det alternativ dock men då gäller det gratis program eller tjänster på nätet som har en viss koppling till IPRED-lagens tillkomst. Fast det alternativet är inte bra det heller. Blir ju liksom inga pengar till någon där. Men om alternativet är att stödja utlandet med pengar eller sno det gratis så är valet rätt så lätt. För om inte svenska staten får in pengar skall ingen annan stat få in pengar heller.
Tjänster på nätet där är det lite lättare. Finns ett antal svenska företag som bygger webbplatser, och får väl slå ett slag för min verksamhet inom sökmotoroptimering.
Svenskt företag minsann och jag tänker inte åka över till Danmark för att köpa julspriten, för i den delen av Skåne jag bor i vet vi minsann hur vi skall ordna det där utan att blanda in utländska intressenter.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Fler tips hur man konsumerar svenskt

Kommentarer inaktiverade.