Bilen en nödvändighet för alla utom Miljöpartiet

Jag har tidigare visat att bilen och bilkörning är en absolut nödvändighet för att klara vardagen. För oss som inte bor i de centrala delarna av Stockholm vill säga. De delar av Stockholm där miljöpartisterna bor. Vilket förklarar Miljöpartiets brist på verklighetsförankring.

Idag var det aktuellt med en resa till Ystad igen. Tid hos sjukhuset 8:30. Besöket tog en halvtimme. Resa med bil inkl. besöket tog totalt två timmar.
Och hur skulle det ha gått om jag varit så korkad att jag åkte kollektivt istället?

Avgång Vollsjö 7:23 ankomst Ystad 8:22. Tider som skulle fungera men sedan skall jag hem också och då blir det lite knepigare.
Då går första bussen 12:28 från Ystad och kommer fram 13:22 till Vollsjö. Den totala tidsåtgången sex timmar.
Med andra ord det tar fyra timmar längre tid att åka kollektivt än att ta bilen.

Och så finns det de hjärndöda människorna som tycker att bilkörning är något som skall begränsas maximalt. Som tur var så blev det ingen regeringsställning för de där mupparna i Mp. Vilket nog kan anses vara valets största framgång.


Läs även andra bloggares åsikter om

Det här inlägget postades i Klimathotet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Bilen en nödvändighet för alla utom Miljöpartiet

 1. Thomas Larsson skriver:

  Du har inte funderat på varför miljöpartiet också förespråkar stora satsningar på kollektivtrafiken? Det är självklart lätt att klaga på politken om man väljer att skjuta in sig på en detalj och inte ens försöka se en helhet.

 2. urban skriver:

  Ok så du menar att i Miljöpartiets Sverige så kommer orter som Vollsjö med 800 invånare få en sådan satsning på kollektivtrafik att det går att resa till och ifrån Ystad (4 mil från oss) t.o.r under hela dagen på runt 3-4 timmar. Eller detsamma till Simrishamn (5,5 mil) från Vollsjö. Den sträckan tar nu 9 timmar t.o.r kollektivt.

  Och det skall Miljöpartiet ordna i hela landet för alla orter i samma storlek som Vollsjö?
  Snacka om att sakna kontakt med verkligheten. Har de ens försökt räkna på kostnaden för det?

  Mp är ett parti som totalt saknar kontakt med verkligheten och hur folk lever och bor. Och det är ingen tillfällighet att partiet har sitt starkaste stöd i Stockholms innerstad.
  Jag har själv bott där så jag vet att där behöver man ingen bil.

  Men nu ser hela landet inte ut så. Lyft blicken utöver tullarna och se hur det ser ut i verkligheten.

Kommentarer är stängda.