EN SKANDALKUNG I TIDEN

Jag har idag läst om en kärlekshistoria. Den publicerades i Kvällsposten. Den gav många tankeväckare. Om personer i en ej tillåten relation. Om hur de två älskande behandlade situationen när den blev offentlig.

Camilla Henemark stod rakryggad upp och erkände att hon hade haft ett förhållande med monarken. Hon beskrev honom på ett mycket ömsint och kärleksfullt sätt. Otrohet, ja visst. Men den står kungen för. Camilla Henemark ska däremot ha all heder. Hon var ytterst diskret i början av denna karusell.

Tankeväckaren är att mannen med makt och pengar bara kan ”vända ett blad och titta framåt”. Camilla Henemark har inte samma möjlighet. Hon saknar både makt och pengar. Och till råga på allt är hon kvinna.

Carl Gustav var inte nådig när hans presumtiva måg, Jonas Bergström, hade ett ”engångsligg” med en norska. Stor skandal blev det. Dottern Madeleine flydde till USA. Kungen röt att otro kunde ej accepteras. Man börjar nästan undra om vissa kukar åtnjuter diplomatisk immunitet. Och dom andra går att lagföra.

Inga Lill


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Ett svar på EN SKANDALKUNG I TIDEN

  1. Annika skriver:

    ”Carl Gustav var inte nådig när hans presumtiva måg, Jonas Bergström, hade ett ”engångsligg” med en norska. Stor skandal blev det. Dottern Madeleine flydde till USA. Kungen röt att otro kunde ej accepteras.” Den iakttagelsen gillar jag, snacka om dubbelmoral och försök till att hålla skenmoralen högt.

Kommentarer är stängda.