Stavningsförslag

Hittade via Johnny till Dagbladet där man faktiskt ser en av dessa ESF-anhängare spöa upp en som inte tyckte stenkastning var ett bra sätt att kommunicera ut ett budskap.
När jag skulle skriva en kommentar tyckte stavningskontrollen att fönsterkrossningen inte var ett korrekt ord och gav mig några förslag.

Jag kan köpa tre av orden samt förlossning med tvekan. Men vad tusan är fönsterkryssningen?
Sökte på Google och där fanns det inte överhuvudtaget.
Nåja får bli en gåta tills vidare.

Misstänker att efter den här konferensen, affärsidkare och andra behöver skaffa en hel del nya fönster.
När vänstern har konferenser så går det åt mycket glas. Visserligen brukar det göra det när högern har konferenser också, men det är en liten skillnad på fönsterglas och grogglas.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Stavningsförslag

 1. Johnny skriver:

  Haha, fast ännu knasigare är det när det ibland föreslås ord som inte finns, fast man har skrivit ett ord som finns, men som är ovanligt.

 2. LeoB skriver:

  Lite fel tror jag. ESF-anhängaren är alltså han som blir spöad. Stenkastarna som spöar honom är snarare motsåndare till ESF. De är så att säga på din planhalva (fast du nog inte vill det).

  Själv är jag på ESF-planhalvan och höll nog också på att bli spöad när jag försökte stoppa dem. De gillar uppenbarligen inte mig.

 3. LeoB skriver:

  Ursäkta, jag hade fel om mannen som blev spöad. Han tillhörde inte heller ESF, utan passerade och fick glassplitter på sig när rutor krossades. Han kastade tydligen (enligt DN) tillbaka stenar mot människor, vilket naturligtvis måste stoppas.

  Men det visar ändå på vådan av den de våldsamheter som stenkastarna orsakar. Det är fel väg.

 4. gester skriver:

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=831032 du menar texten här i DN.
  Fast nu vet vi förstås inte om det är just han på bilden. Detta då det tydligen var andra som faktiskt försökte hindra stenkastningen. Ja inte polisen förstås de hade fått order att inte blanda sig i.
  Men oavsett vilket så visar ju det att en del våld förekom som inte stoppades.

 5. LeoB skriver:

  Jo, det är rätt, men det fanns en hel del på ESF-sidan, som kommit till reclaim the street-festen, som försökte hindra stenkastningen. Bl a jag. Men det är inte helt lätt att göra något just då, på kvällen under festen.

  Problemet är att stenkastarna inte lyssnar. De är sig själv nog.

  Precis som åtskilliga högerbloggare som ignorerar allt som vänsterbloggare skriver. En till synes mild form av mobbning och självgodhet, men jag tror att det sträcker sig långt utöver ignorerandet på bloggarna. Just i ignorerandet/mobbningen möts stenkastarna och högerbloggarna – utan att veta om det.

 6. gester skriver:

  Det skall du ha all heder för LeoB.

  Nu brukar faktiskt både höger- och vänsterbloggare strunta i varandra och bara söka samförstånd med de egna. Mobbing från båda hållen så att säga.
  Självgodheten frodas i båda lägren.

  Ett problem där är att så många gärna vill definiera sig själva och andra enligt en politisk skala. Jag har blivit påhoppade för att vara vänsterbloggare för inte så länge sedan och nu misstänker jag att jag uppfattas som en högerbloggare.
  Livet är inte så enkelt att man kan stoppa i människor i ett politiskt fack.
  Fast många så gärna vill förenkla allt i livet.

Kommentarer är stängda.