Ligistmötet i Malmö fortsätter idag. Hur många bilar skall de elda upp nu?

Ligistmötet eller som de troende kallar det för European Social Forum fortsätter under lördagen.
När gårdagens aktiviteter sammanräknats kan man konstatera att det gick som det brukar göra.
Krossade fönsterrutor, gatstenar uppbrutna och kastade mot poliser och fönster, allmän skadegörelse och klotter.
Någon bil blev visst uppeldad också.
Skall bli intressant och se på eftermiddagens och kvällens konferensaktiviteter. Även om det var stök i går så ligger de lite efter Göteborg 2001.
Kan de tänkas försöka toppa det i kväll månne?

Vad konferensen handlar om?
Tja fråga någon Malmöbo om en månad så kommer svaret bli ”Ingen aning men förstörde en hel del gjorde de”

SVD | Sydsvenskan | Sydsvenskan | DN | Ystad Allehanda

Creativedirector | Systemfel | Sebastian

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

6 svar på Ligistmötet i Malmö fortsätter idag. Hur många bilar skall de elda upp nu?

 1. Tant Nilla skriver:

  Mot okunskap och dumhet kan man fäkta förgäves …

  Av de 10.000 mestadels glada och vänliga demonstranterna i det långa, festliga tåget genom Malmö kunde jag från min upphöjda plats se 30-40 svartklädda, maskerade POJKAR, som förmodligen anslutit sig enbart för att förstöra syftet med demonstrationen.

  Mot okunskap och dumhet kan man fäkta förgäves …

  Jag tyckte liksom övriga åskådare från mina fönster att det var konstigt att inte Polisen gripit in från tvärgatorna här och där och splittrat dem, utan de lät dem passera. Mitt i tåget rörde de sig, mer eller mindre samlade, men de var inga ”vanliga” demonstranter – det märktes. Demonstrationsfrihet? Alla visste vad de hade i tankarna – eller hur?

  Polisen hade kunnat göra som med ”störande” tiggare på stan – kört ut dem i smågrupper lite varstans på landet och lämnat dem där.

  Att ett så procentuellt litet antal ”ligister” skulle få dra ner värdet av hela ESF-arrangemanget och att andra ska förtala detta ungdomsengagemang är oförskämt.

  Var inte rädd, du Gester .., SEB har gedigna resurser för att reparera uppkomna skador, som även jag tycker var helt onödiga, ska du veta!

  Och Malmö kommun klarar nog att fräscha upp Föreningsgatan med flera gator – i stadskassan finns det gott om skattepengar till både det ena och det andra som inte alla malmöbor får glädje av. På andra centrala gator får man vada upp mot en månad i avskräde i väntan på städdagen så det ordnar sig – var inte orolig!

  Men jag slutar inte förvåna mig över att inget polisiärt överhuvud kunnat ge order till några piketpoliser av de flera hundra hitkallade att splittra de maskerade bråkstakarna utmed vägen – när de hade dem samlade mellan husväggarna – eller ville Polisen träna kravallbemötande?

 2. gester skriver:

  Intressant synpunkt du har Tant Nilla. Jag är övertygad om att både SEB och Malmö kommun klarar av att betala för skadorna som ligister ställer till med.
  Visserligen råkade några mindre småföretagare illa ut också. Men de får väl skylla sig själv, har man råd att hyra lokal i centrala Malmö måste man ju ha pengar.

  Polisen, där håller jag helt med dig, dialogpoliser, larv de där vill inte ha dialog de vill förstöra för andra.

  Nåja vi får se vad kvällen ger, de har redan börjat öva lite smått med att kasta flaskor på polisen under eftermiddagen från det demonstrationståg som ESF ansvarar för.

 3. Gubben skriver:

  Skaffa ett jobb och bidra istället för att punda runt och leka världsfrälsare.
  Men för böveln. Själv var jag väl inte bättre när vi stod på barrikaderna 1968… men vi frälste i alla fall världen utan att kasta gatsten!

 4. gester skriver:

  Jo den tiden kommer jag ihåg, stod på andra sidan barrikaderna då. Men det var inga problem vi debatterade i skolor, på torg, i insändare. Hårda ord sedan på kvällen kunde man gå hem till ”rödgardisterna” dricka lite vin och fortsätta debattera.
  Inga hot, inga stenar, inga slagsmål. Men tuffa debatter var det.

 5. Hullo Jansson skriver:

  Ligist-Huligan-Kommunister är det sista vi behöver. Dessa är tärande förstörande krafter som aldrig tillfört någonting.

  Jag föreslår att KIRUNA utses till Europas Huvudstad för stora arrangemang. Kommunen upplåter GRATIS tältplats. Arrangeras endast December – Februari. Uppstår ordningsproblem, finns det massor av starka Gruvarbetare som gärna försvarar allas skyldighet att JOBBA och bidra!!

 6. Olbap skriver:

  Om de kommunistiska ”massorna” nu motsatte sig våldsverkarna och vandalerna, hur kommer det sig att de inte stoppar ”våldsverkarna”? Kan det vara för att de själva sympatiserar med dem och är mänskliga sköldar för dem?

  Olbap > Tog bort sista stycket då det går lite över gränsen för vad jag vill ta in. Gester aka Urban

Kommentarer är stängda.