Social media kanske men inte för webbplatser

Sverigedemokraterna är tydligen det parti som dominerar på sociala media enligt SVD.
Men det är där det. När det gäller webben i form av sina egna hemsidor så håller de gradvis på att med aktiva åtgärder att långsamt förpassa sig bort från en Google-sökning på just ordet Sverigedemokraterna. Jag skrev om det senaste här i Vaffö gör de på detta vis.
Den posten är fem dagar gammal.
Sedan dess har SD lyckats med konststycket att peta ned sin net-domän till sidan två i Google, den låg tidigare i alla fall på plats 3.

Och fortfarande hittar vi de-domänen på plats två. Med stor sannolikhet på väg till plats 1 när man söker på Sverigedemokraterna.
Jag har ändå hållit på med sökmotoroptimering i ungefär 10 år och aldrig sett någon som så konsekvent gjort precis tvärtemot vad man skall göra för att placera sin webbplats i en sökmotor.
Visserligen har det hänt att en del kan ha lite svårt för det och gör tvärtemot, finns lite om det här på Öst är öst.
Men att så här nästan utstuderat sänka sina egna webbplatser har jag inte sett.

Men visst att dominera social media är säkert bra det med. Men än så länge är det bara en bråkdel av befolkningen som bryr sig om de kanalerna. Fortfarande är den traditionella sökningen dominerande.

SD kan förstås ha någon form av taktik i det här med att sänka sina webbplatser. Inte för att jag förstår vad det skulle vara, men man kan aldrig veta.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Sökmotoroptimering. Bokmärk permalänken.

4 svar på Social media kanske men inte för webbplatser

 1. sE skriver:

  Döende gammelmedia censurerar friskt, mörkar, tar bort inlägg och stänger av folk från diskussioner.

  Vad hade döende gammelmedia förväntat sig när korkade chefer på gammelmedia anställer moderatorer till antidemokratiska åtgärder?

  Att folket skulle jubla?

 2. urban skriver:

  Jaha ok. Min reflektion gällde mest att SD håller på att sänka sina egna huvudwebbplatser med aktiva åtgärder.
  Om man ser sig förfördelad i debatten i de traditionella media kan jag förstå att man söker andra vägar att nå ut.
  Och då är en webbplats ett sätt bland flera.

 3. Problemet här är ju att Sverigedemokraternas webbplats blev hackad för ett tag sedan, varför man fick snabbt rycka in och byta ut den mot en ny. Den nya webbplatsen försvann i Googles sökresultat men kommer i sinom tid att kravla upp sig på första plats. Dessutom kommer de-domänen att tillfalla SD när den juridiska processen är över.

  Så enkelt var det!

 4. urban skriver:

  Nej det är inte så enkelt Anders. Alla åtgärder som SD vidtar gör det svårare att komma tillbaka i Google. De utgör ett skolexempel på hur man inte skall göra när det gäller optimering.
  En något så när hyfsad optimerare hade vid det här laget sett till att SD hade haft i alla fall de tre till fem översta platserna med egna sidor. Liten reservation där för placeringen av YouTube och bildsökningen.

  Hackning hade heller inte varit några problem att snabbt motverka om man vet hur man skulle ha gjort för att kompensera det hela.

Kommentarer är stängda.