Social media kanske men inte för webbplatser

Sverigedemokraterna är tydligen det parti som dominerar på sociala media enligt SVD.
Men det är där det. När det gäller webben i form av sina egna hemsidor så håller de gradvis på att med aktiva åtgärder att långsamt förpassa sig bort från en Google-sökning på just ordet Sverigedemokraterna. Jag skrev om det senaste här i Vaffö gör de på detta vis.
Den posten är fem dagar gammal.
Sedan dess har SD lyckats med konststycket att peta ned sin net-domän till sidan två i Google, den låg tidigare i alla fall på plats 3.

Och fortfarande hittar vi de-domänen på plats två. Med stor sannolikhet på väg till plats 1 när man söker på Sverigedemokraterna.
Jag har ändå hållit på med sökmotoroptimering i ungefär 10 år och aldrig sett någon som så konsekvent gjort precis tvärtemot vad man skall göra för att placera sin webbplats i en sökmotor.
Visserligen har det hänt att en del kan ha lite svårt för det och gör tvärtemot, finns lite om det här på Öst är öst.
Men att så här nästan utstuderat sänka sina egna webbplatser har jag inte sett.

Men visst att dominera social media är säkert bra det med. Men än så länge är det bara en bråkdel av befolkningen som bryr sig om de kanalerna. Fortfarande är den traditionella sökningen dominerande.

SD kan förstås ha någon form av taktik i det här med att sänka sina webbplatser. Inte för att jag förstår vad det skulle vara, men man kan aldrig veta.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Sökmotoroptimering. Bokmärk permalänken.

4 svar på Social media kanske men inte för webbplatser

Kommentarer inaktiverade.