Vaffö gör de på detta vis?

Jag har tidigare skrivit lite om den webbplats som siktar in sig på att ta plats 1 på sökordet Sverigedemokraterna i Google. Och då också redogjort varför jag inte avser att länka till sidan.

För ett tag sedan blev också SDs huvudwebbplats hackad. Så där trasslade det till sig ännu mer för dem. Men deras motåtgärder som de vidtar för att behålla plats 1 och även få in fler av sina webbplatser övergår mitt förstånd vad de sysslar med.
De har nu lyckats sänka sin egen se-domän långt ned i Google och håller successivt på att även dra ned sin egen net-domän också.
Så idag ser det ut så här när man söker på Sverigedemokraterna.

De-domänen har lagt sig ovanför och den är verkligen inte positiv till SD. Wikipedia överst men det är nog bara en tidsfråga före de-domänen lägger sig överst.
För mig som håller på med sökmotoroptimering blir man lindrigt sagt beklämd, av yrkesmässiga skäl, när man ser någon som så konsekvent arbetar sig nedåt i sökresultaten.

Det här är lite som en biltävling mellan Stockholm och Göteborg. De-sidan startade från Stockholm, Sverigedemokraterna från Sundsvall.
Nu har de-sidan kommit till Linköping och SD tagit sig till Umeå.

Detta trots att det fullkomligt vimlar av tips hur man skall bete sig på nätet och bloggar.
Visst det står inte i klartext vad de skall göra för att ta tillbaka sina platser. Men inte långt ifrån. Dessutom är tekniken för att klara av det inte något som kräver ett större mått av kunskap.

Så det lär nog bli plats 1 för de-domänen snart.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Simon om det hela för ett tag sedan.

Det här inlägget postades i Sökmotoroptimering. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vaffö gör de på detta vis?

 1. Simon Nyström skriver:

  Tror också på plats 1 för .de nu om inte partiet Sverigedemokraterna skärper till tankeverksamheten lite. Detta efter att förut ha varit 100% skeptisk till möjligheterna. Nu måste jag skriva en bloggpost bara för att inte framstå som totalt okunnig också… Grr!

  Tror dock inte på #1 en alltför lång tid eftersom jag anser sökresultatet vara felaktigt och det borde ju på något sätt uppmärksammas. Har inte sett någon jobba så aktivt för att INTE synas i Google och det var ju lite svårt att ta med i beräkningarna. Bra liknelse med bilresan för övrigt 🙂

 2. urban skriver:

  Hehe, jo du jag tippade på max plats 7.

  Instämmer att det resultaten inte per definition kan anses vara relevant ur Googles synpunkt på sikt. Man kan tycka vad man vill om partiet men de borde ligga överst ur relevanshänseende precis som att Malmö kommun borde vara överst på en sökningen ”Malmö kommun” inte en nidsida om kommunen.
  Tror t.o.m att det är specat så enligt de kvalitetsanvisningar som ”läckte” ut från Google för något/några år sedan hur relevans skulle påverka resultaten.

  Men nu har de lyckats sänka sin net-domän till sidan 2. Kanske inte så överraskande med tanke på hur de länkade ifrån den.
  Och av deras se-sida hittar man inte mycket spår av.

  Men du det är lite svårt att förutsätta hur det skall gå när de gör precis tvärtemot de allra enklaste grunderna inom SEO. Dessutom så åker de som sagt åt fel håll, så varje åtgärd de vidtar försämrar deras chanser att komma tillbaka.

Kommentarer är stängda.