Miljöpartiet, ett storstadsparti

Lite lustigt är det att läsa om att Miljöpartiet anklagar Alliansen i allmänhet och Centern i synnerhet att de gynnar storstadsborna mest.

Om det är något parti som är storstadsparti så är det Miljöpartiet. Det starkaste stödet finns i Stockholmsområdet. Vilket inte är speciellt konstigt. Miljöpartiets politik är som klippt och skuret för storstadsmänniskor.
Kollektiva färdmedel är väl utbyggda med täta avgångar nästan dygnet runt. Aktiviteter finns inom räckhåll, i många fall dessutom kanske t.o.m. på gångavstånd.
Medelinkomsten högre än resten av landet, så några hundralappar till för att flyga är inga problem att slanta upp.
Ja för de flyglinjer som får vara kvar i Miljöpartiets Sverige förstås. Lär inte bli så många och att åka utomlands lär väl straffskattas så det förslår.

Bilen, Miljöpartiets främsta hatobjekt har man inte så stor nytta av i Stockholm, går fortare att åka kommunalt än att leta parkeringsplatser. Ja förutom de miljöpartister som föredrar att åka taxi då för andras pengar.
Så högre bensinskatt är knappast något som påverkar de flesta som röstar på MP.
Men deras nyspråk attraherar säkert de där som flyttat in till Stockholm från landsbygden och som så gärna vill glömma bort sitt ursprung. Samtidigt som de kan följa de senaste trenderna, där klimathotet och fördömandet av klimatförnekare är en trend för de som inte vill känna sig utanför.
Helst skulle MP vilja sätta ett litet staket omkring alla städer, byar och samhällen så vi som bor där inte kan röra oss utanför. Då kan vi syssla med ekologisk odling och försörja våra små samhällen helt på egen hand.
Skall man besöka andra byar så får man gå eller cykla. Höll på att skriva häst och vagn men hästen är väl farlig för miljön den med.

Där i det nostalgiska skimret av 1800-talet har vi Miljöpartiets framtidssamhälle.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.