Klimatförnekare ett sätt att förminska motståndarna

Lustigt ord det här med klimatförnekare eftersom det inte finns en enda människa som förnekar att det finns ett klimat.

Klimathotstvivlare
Ordet klimatförnekare är egentligen bara ett sätt att använda sig av en härskarteknik. I det här fallet att försöka förminska eller dra ett löjets skimmer över de som inte sväljer alla larmrapporter med hull och hår.
Ett bättre ord vore klimathotstvivlare.
I Aftonbladet skriver nu Lena Melins och Helle Kleins texter mot professor Wibjörn Karlén angående klimathotet. Både Lena och Helle är säkert kunniga och duktiga inom sina områden. Men klimatfrågor är inte deras område.

Kall vinter inget bevis – Men håll då tyst i sommar
Visst kan man hålla med om att denna vinter med kyla och snö inte är ett bevis mot klimathotet.
Om det nu inte vore så att på sommaren om det råkar vara mycket varmt eller regnar mycket att det tas som bevis på att klimathotet existerar.
Vi har hört det varje år så fort någon klimatkramare tycker att det är för varmt eller för mycket regn.
Vi kommer att få höra det i sommar också. Och det kommer att låta likadant – Den här temperaturen visar att klimathotet finns – Kommer om några månader rabblas upp som ett mantra.
Klimatkramarena kommer säkert göra ett försök när vårfloden kommer också att få det till en följd av klimathotet. Deras argumentation ligger stundtals på den nivån.
En nivå där man bortser ifrån att folk bygger närmare vatten, röjer bort träd och buskar som binder vatten i marken, att Skåne som landskap faktiskt sjunker som en följd av istiden.
Att de sedan dessutom inte drar sig för att smyga in felaktiga slutsatser i sina rapporter är en annan sak.

Ändamålet helgar medlen. Och i klimatfrågan är det så mycket prestige investerat i så där går det inte att backa utan att tappa ansiktet totalt.

Med örat mot | Climate Scam | Yttrandefrihet

AB | AB | AB | AB | AB |

Det här inlägget postades i Klimathotet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Klimatförnekare ett sätt att förminska motståndarna

 1. Tomas skriver:

  Bra! Debatten skulle bli mer konstruktiv om man inte kallade varandra för klimatförnekare, klimatalarmist, eller klimatkramare… eller hur?

 2. lilla my skriver:

  oj så många politiker och annat löst folk som bygger sin karriär på flummigt klimatsnack. Dom har investerat så mycket prestige och det ligger så mycket pengar i det så nu går det inte att backa trots överväldigande bevis om motsattsen, dvs att klimathotet bara är dumheter. Solen har 1 miljon ggr mer påverkan på jordens klimat än människan någonsin kommer att ha.

 3. urban skriver:

  @Tomas. Helt rätt att kalla folk för klimatförnekare är att försöka ignorera dem folk med mindre förstånd. Och den taktiken började de med först.

  Överdrifterna och dubbelmoralen står som spön i backen. Det är ok att flyga om man är miljöminister. Bara man köper sig utsläppsrättigheter. Det tog sådan tid att åka tåg tyckte Andreas Carlgren.
  Det som de begär att vi andra människor skall göra gäller inte för dem själva. Parlamentsflytten i EU på samma sätt, den går med lastbilar.
  Sedan tänker de vältra över alla kostnader på medborgarna men struntar själva i det.

  Sedan har vi de förfalskade rapporten och alla sakfel. Men visst det ligger väl mycket forskningsanslag i det här.

Kommentarer är stängda.