Klasskampen i Rosengård fortsätter

Polisen och de boende förbereder sig för ännu en natts klasskamp.
Nu har polisen fått försträckning med mer utbildade poliser i de här frågorna från Stockholm.
De där uppe verkar kunna sitt arbete, det framgick tydligt i Salem som blev en lugn tillställning.
Problemet nu är väl bara att de hitresta poliserna ställs under ledning av Skånepolisens chefer.
Och de cheferna har ju en alldeles särskild strategi för att klara upp ligister. Den kan sammanfattas med. Gör inget, grip ingen. De har ju tidigare lyckats genomdriva den med framgång.

Klasskampen då. Ja det är enkelt på ena sida står över- och medelklassen bestående av lärarstuderanden, rikemansbarn och andra som brukar gå under benämning de autonoma. Dessutom ingick i går tydligen en politiker från Miljöpartiet i det blocket.
Överklassblocket är vilt påhejad av diverse vänsterbloggare som stödjer kampen.

På den andra sidan har vi arbetarklassen här representerade av polisen. Som försöker försvara de värderingar som runt 95% av oss i Sverige har.
De är inte så komplicerade värderingar, några av de är att inte kasta sten på brandbilar och brandmän, att inte anlägga mordbränder, att inte vandalisera.

KVP, 2 | AB, 2 | SVD, 2

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på Klasskampen i Rosengård fortsätter

  1. Riefenstahl skriver:

    Kravallpoliserna i Skåne, Stockholm och Göteborg har EXAKT samma utbildning. Men problemet med polischefernas bristande handlingskraft har du rätt i!

  2. gester skriver:

    Tack för den upplysningen Reifenstahl. Jag hade någonstans inom mig hoppats på att handlingsförlamningen kunde beror på bristande utbildning. Vilket inte på något sätt skulle kasta en skugga över enskilda poliser utan snarare vara rätt så naturligt att man inte ger sig in i uppgifter man saknar utbildning för.

    Men då blir det ju bara polisledningen i Skåne som inte är kompetent för sin uppgift. Felet ligger endast där och ingen annanstans.
    Nu stämmer förvisso den bilden om en inkompetent polisledning med det jag fått höra av en del enskilda polismän. Men rädslan verkar vara stor att gå ut med det öppet. Även om det dyker upp lite då och då.

Kommentarer är stängda.