Folket saknar ansvar

Det grekiska folket saknar visst helt ansvar för landets ansvarslösa ekonomiska politik. Det är i alla fall det intrycket man får i en del rapportering och bloggar om den ekonomiska härdsmältan landet ställt till med.

Jag har precis för mig att Grekland är en demokrati med fria val. Nu vet jag inte hur valrörelsen går till där, men den bör ha vissa likheter med andra länders.
Med andra ord debatter och diskussioner om vilken politik som skall föras.
Där väljarna kan ta ställning till vilket parti som kan företräda dem på ett ansvarsfullt sätt.
Och det är just det där sista som inte stämmer. Man får lätt intrycket att folket har röstat på det parti som utlovar allt till alla. Utan att på något sätt reflektera vad pengarna skall komma ifrån.

Att i det här läget skylla på politikerna är ett ömkligt sätt att försöka slippa ifrån sitt eget ansvar när man upptäcker att det där extravaganta levernet skall betalas också.  Att de det läget strejka när man skall betala notan, visar vilken omognad landet befinner sig i.

Något säger mig också att de där pengarna de får låna aldrig kommer betalas tillbaka. Det bästa vore att kasta ut landet ur EU.  Så kan de ansöka på nytt när de lärt sig att hantera sin ekonomi.

AB | EX | SVD | DN |


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

3 svar på Folket saknar ansvar

Kommentarer inaktiverade.