Folket saknar ansvar

Det grekiska folket saknar visst helt ansvar för landets ansvarslösa ekonomiska politik. Det är i alla fall det intrycket man får i en del rapportering och bloggar om den ekonomiska härdsmältan landet ställt till med.

Jag har precis för mig att Grekland är en demokrati med fria val. Nu vet jag inte hur valrörelsen går till där, men den bör ha vissa likheter med andra länders.
Med andra ord debatter och diskussioner om vilken politik som skall föras.
Där väljarna kan ta ställning till vilket parti som kan företräda dem på ett ansvarsfullt sätt.
Och det är just det där sista som inte stämmer. Man får lätt intrycket att folket har röstat på det parti som utlovar allt till alla. Utan att på något sätt reflektera vad pengarna skall komma ifrån.

Att i det här läget skylla på politikerna är ett ömkligt sätt att försöka slippa ifrån sitt eget ansvar när man upptäcker att det där extravaganta levernet skall betalas också.  Att de det läget strejka när man skall betala notan, visar vilken omognad landet befinner sig i.

Något säger mig också att de där pengarna de får låna aldrig kommer betalas tillbaka. Det bästa vore att kasta ut landet ur EU.  Så kan de ansöka på nytt när de lärt sig att hantera sin ekonomi.

AB | EX | SVD | DN |


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

3 svar på Folket saknar ansvar

 1. Absolut tycker jag att Grekland bör lämna EU. Gränsen är satt 3 % underskott av BNP. Grekland har passerat det flera gånger om.

 2. urban skriver:

  Jo, problemet är bara att grekerna redan lånat så mycket pengar för att finansiera sin vettlösa ekonomi så de är hårt kopplade till andra länder inom EU att det kan bli problem med bankväsendet. Fast det är kanske lika bra att ta smällen nu direkt. För betala tillbaka lär det inte göra.

  Nästa val därnere så vinner väl det parti som lovar åt återställa allt som det var förut.
  De skulle egentligen sättes under förmyndare hela landet. Lämpligtvis då av de arbetskraftsinvandrade grekerna som kom till Sverige 60-70-talet. De kunde arbeta och göra rätt för sig.

 3. EU brinner skriver:

  profetiska tider..EU kommer förbli fattigt igen Sverige ochså..Rika kommer flytta dit det finns mat för Sverige producerara och har ingen mat..Sverige är rankad nr 1 i självmord och rankar nr 1 som tråkigaste land i världen även om vi hade en bra ekonomi innan 2000 talet..Snart är det dags och bränna ner bankerna här ochså ju =(..Och ni som röstade för EU om det inte var en fuskval nu är det dags och hjälpa till EU landet Grekland..Stå för notan nu..Jag ska inte betala ett skit för jag har inte röstat för denna skit EU..

Kommentarer är stängda.