Fler flyktingar ger färre brott

Åtminstone i Sjöbo kommun så stämmer det. Min kommun har väl tidigare inte gjort sig känd som speciellt vänligt inställda till flyktingar kan man lugnt påstå. Men det var då det.
Ystad Allehanda har tittat lite närmare på det där med flyktingar och Sjöbo.
Sedan några år tillbaka tar vi emot flyktingar, vi har väl kommit upp i runt 111 stycken. Och inte tusan har brottsligheten ökat med dem inte. Tvärtom brotten går åt andra hållet.

Nu har det här förstås inget samband mellan brott och flyktingar här utan det är nog andra omständigheter som påverkar brotten. Men det är värt att nämna då motståndarna till flyktingar här i kommunen hävdade att brotten skulle öka om det kom hit flyktingar.

Men då kan vi titta på hur det ser ut med socialbidragen under den perioden kommunen tagit emot flyktingar. De bör ju ge en liten fingervisning hur det har gått.
Och där har det inte gått bra, om man nu ogillar flyktingar skall tilläggas. Socialbidragen, försörjningsstödet har minskat i Sjöbo under den perioden.
Så det här lär väl ställa en del på huvudet för de som inte gillar flyktingar.
Och då tänker jag främst på SD vars webbplats inte ännu har hämtat sig efter deras fullkomligt huvudlösa sätt att hantera den på. Jag har skrivit en del om det här, annars så rekommenderar jag Nikkes poster om Sverigedemokraterna.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.