Nybro kommun sviker de gamla – Göran Persson förtvivlad

I Kvällsposten uttycker Göran Persson sin upprödhet över den behandling som den 91-åriga damen utsättes för av Nybro kommun och som fick till följd att hon senare tog sitt liv. Citat ”Detta gör mig förtvivlad” och sedan ”att så här får det inte gå till”.

För de som av någon anledning inte vet vad det handlar om så skrev Expressen om det den 19/8. I sammandrag: Den 91-åriga damen hade under lång tid vädjat om en plats på Nybro kommuns åldringsboende, utan resultat. Till sist orkade hon inte längre, utan tog sin rullator och gick fyra kilometer till sjön Rismåla Göl och dränkte sig. Före hon gick i vattnet vek hon ihop sina kläder prydligt på rollatorn, tog av sig glasögonen och vigselringar.

Att det i bostaden hittades ett brev hur hon ville ha sin begravning är inte överraskande. De som slet hårt och byggde vårt välstånd var både arbets- och ordningssamma.

Nu kommenterade Göran Persson Nybro kommun i mer generella termer av upprördhet. Ett citat ”Förr sa man att ett långt och gott liv skulle sluta vid 70 år. I dag säger vi att ett långt och gott liv slutar vid 90

Nybro kommun tog det bokstavligen…

För de som är osäkra på var Nybro kommun ligger, här är en karta.

Nu finns det fler orter folk har synpunkter på, som Walentine på Borås.

Andra bloggar om: , , ,

Hälsa. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Nybro kommun sviker de gamla – Göran Persson förtvivlad

  1. Pingback: Gester…med ord » Blog Archive » Nybro kommun

Kommentarer är stängda.