Soporna växer i Sjöbo kommun

Sopproblemet är fortfarande inte löst i kommunen. Jag har tidigare skrivit lite om det här i sortera sopor. Nu tillhör väl inte Sjöbo kommun de där kommunerna som kan skryta med en effektiv organisation och kompetens i kommunen, inte om man tänker på dem som sköter upphandlingar eller de som finns på socialförvaltningen. Står lite mer om det här på soporna i Sjöbo kommun.

Visserligen går det inte nöd på oss när det gäller sopor vi har fortfarande kvar det gamla gröna kärlet. Visst väntar vi på ett nytt, ett enda kärl med två fack, inte den där varianten med två soptunnor och åtta fack som alla som inte valde aktivt fick.
Det som är lite lustigt eller vad man nu skall kalla det för, är att soptaxorna höjdes i samband med att vi konsumenter skall göra mer arbete själva med sopsortering.
Nästan så man tror att det är Miljöpartister som sitter i kommunledningen.

Sedan så utlovas en kompensation för det här trasslet som motsvarar runt sex dagars sophämtning eller hur de nu fick till det.
Men den delen skall vi ta hand om senare, för här tänker vi inte betala den högre taxan förrän det nya kärlet står på plats och det först från den dagen.

Här ser vi för övrigt effekten att okunniga personer väljer det billigaste anbudet utan att reflektera varför anbudet är så lågt.

Antagligen samma upphandlare som satte upp den där stora skylten när man kommer norrifrån på väg 13 intill Sjöbo.
Den digitala delen på skylten är fullkomligt lysande. Det stod i torsdags där – Konsert 1/7 – Inget mer därför att textutrymmet inte kunde visa fler bokstäver.

Sedan som avslutning om soporna för denna gång ser jag på kommunens hemsida att matavfallsinsatserna till de nya tunnorna kommer levereras med start 9 augusti för de som inte fått dem.
Om oss som inte ens fått det nya sopkärlet står inte en rad. Men det gör inget vi siktar in oss på att de kommer nästa år.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.