Pågens skorppåsar är märkliga

En vanlig påse med skorpor inget märkvärdigt med det.

I påsen finns två sorters skorpor.

Överdelsskorpor, de till vänster, och underdelsskorpor, de till höger. Fortfarande inget märkvärdigt med det.

Inga Lill och jag brukar äta skorpor till morgonkaffet. Inga Lill föredrar underdelsskorpor och jag äter gärna överdelsskorpor. En bra kombination med tanke på att skorppåsen innehåller de två sorterna. Och det är fortfarande inget märkvärdigt med det.

Men nu kommer det märkvärdiga.

Men borde kunna utgå ifrån att antalet av de olika skorpsorterna matchar varandra. Helt enkelt, antalet underdelar motsvarar antalet överdelar. Men…

Det finns fler överdelsskorpor i påsen än underdelsskorpor.
Och inte bara i en påse utan i alla påsar vi har köpt.
Varför är det på detta sätt och var tusan tar underdelsskorporna vägen?

Svara på det Pågen.

Jag mailade till Pågens kundtjänst om detta idag. Så vi får se hur lång tid de behöver på sig för att svara.

Uppdatering 110120

Fick svar från Pågens kundtjänst tidigare under dagen. Föredömligt snabbt får jag säga. Men visst frågan var viktig också 🙂

Svar enligt nedan:

Hej Urban,

Tack för ditt mail. Det var trevligt för oss att få höra att ni uppskattar våra veteskorpor. Däremot var det tråkigt, men viktigt, att få höra att ni ofta fått förpackningar som innehållit fler över- än underdelar.

Vi rostar våra skorpor i samma ugn, både under- som överdel, fast på olika nivåer. Ibland kan det dessvärre hända att någon del av skorpan fastnar i ugnen. Följden kan i sådana fall bli att skorpor som kommer fram till paketering mestadels består av en del av skorpan, det är då det kan bli ojämnt antal under-/överskorpor.

Du skriver att ni ofta fått förpackningar som varit så här. Det tycker vi så klart är mycket tråkigt, anledningen skulle kanske kunna bero på att skorpförpackningarna kommit från samma batch? Skorpor har ett långt bäst före datum och kan kanske ha stått ett tag i butik innan alla förpackningar blivit slutsålda.

Givetvis är vår ambition att en skorppåse på ett ungefär ska innehålla lika många över- som underdelar. Vi kan endast beklaga att så inte alltid är fallet. Givetvis tar vi till oss dina synpunkter och kommer att framföra dessa till ansvarig personal.

Än en gång ett varmt tack för att du ville ta dig tid med att höra av dig till oss. Synpunkter från våra konsumenter är viktiga för oss.

Med Vänlig Hälsning,
Susanne

Konsumentforum

Andra om skorpor: vanligtvisfoto/snack

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.