Inget IKEA för mig

Med anledning av alla debatt kring IKEA och Kamprad så ramlade jag över IKEAs egen trivseltest finns här.
Där man skall svara på en del frågor för att se om man skulle trivas att arbete på IKEA.
Svaret jag fick efter testet var ingen större överraskning och det ser ut så här.
Ditt rum känns lite kalt. Det ser ut som de inte skulle trivas så bra jobba på IKEA
Det där med att rummet är kalt är naturligtvis en mer bildlig beskrivning, för i verkligheten är vårt hem allt annat än kalt.
Nu tillhör vi den kategori av människor som anser att pressat spån mest duger till att elda med som pellets inte att tillverka möbler av.
Inte för att det har så mycket att göra med att vi drev en mindre form av antikhandeln tidigare. Det intresset för kvalitetsmöbler fanns tidigare. Och nu pratar vi inte om svindyra möbler utan de begagnade från 30- till 50-talet. Där kan man prata om kvalitet och det till priser som ligger långt under IKEAs.

Sedan verkar hela IKEA-andan mer vara till för dem som gärna inordnar sig i kollektivet och inte så mycket för individualister. Men det är deras val.
Om skatteplaneringen som Kamprad sysslar med är det väl inte så mycket att säga. Det är lagligt mig veterligen och alla kommersiella företag försöker slippa ifrån skatter och maximera sin vinst. Fast det vore förstås klädsamt om man hade en liten annan profil utåt då.

Det är klart det finns ju en del som Bill Gates som finner större nöje att använda sin förmögenhet till att hjälpa andra än att lägga pengar på hög.

Några IKEA-kramare:  BeckmanGermudsJesper

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.