Slutet för miljöbilar

Det börjar närma sig slutet för miljöbilarna nu. Miljöbilar som med sina låga utsläppshalter skulle minska utsläppen och därmed bromsa klimatuppvärmningen enligt en del.
Anledningen till slutet för miljöbilarna finns i USA, närmare bestämt i Yellowstone.
Vulkanen där verkar börja aktivera sig en del. Och om den får ett utbrott kommer de utsläpp människan gör med sin bilkörning vara helt försumbara.

För vulkanen i Yellowstone är ingen sådan där liten pluttvulkan som den på Island förra året.
Senaste gången vulkanen hade utbrott bildades det en sju mil lång och tre mil bred krater eller caldera som det visst skall kallas för.
Då kommer det inte ha någon betydelse om man åker omkring i en fånig skokartong till bil som släpper ut mindre än 120 g per km av koldioxid.
Då kan man lika bra klämma till med att köpa en riktig bil med utsläpp närmare 400 g eller mer. Spelar ingen roll så att säga.

Även om en del läsare tror det så är faktiskt inte argumenten för att strunta i utsläppen mina egna utan en bekants. Han funderar nämligen starkt på att köpa en bil som ligger närmare 400 g. Visserligen är väl skillnaden mot hans nuvarande bil inte så stora men ett byte uppåt blir det trots allt.
På ett sätt får jag nog säga att jag tycker tankegången är rätt så logisk när man tänker efter.

Nu kommer väl en del foliehattar som tittat för mycket på filmen 2012 yra om något annat när det gäller vulkanen. Men det kommer vi få räkna med att de kommer göra framtill år 2013, då de fantiserar ihop något annat.

Fler som noterat det här är: Lantluft


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Klimathotet. Bokmärk permalänken.