Mat på 70-talet av självplågare

Jag hittade webbplatsen Den bruna maten, en sida som uppenbarligen drivs av några kulinariska självplågare som har missionen att laga och äta sig igenom de olika matrecept som fanns på 70-talet.

En uppgift som man inte avundas dem när man ser maträtter som leverpanna tillagas och ätas, eller i alla fall försöka ätas.
Lever som tillhör en av mina absolut mest avskyvärda rätter. Den mest avskyvärda är nog den som jag kallar för romstanning/romlåda.
Den bruna maten har än så länge inte hunnit laga den rätten. Men det var förstås en 60-tals rätt som titta som tätt dök upp i skolmatsalen. Men stor sannolikhet för att den nog är det billigaste som går att tillaga under skenet av det skall vara tjänlig föda för barn.

För egen del har jag dock diffusa minnen av maten på 70-talet.
Räkcocktail och plankstek dök väl upp under den tidsperioden. Där den förstnämnda var standardförrätt till alla tillfällen när man ville ha en liten finare inramning på en måltid hemma eller ute på krogen.
Gemensamt för många av maträtterna då var nog att det där med kryddor inte riktigt trängt igenom, om man bortser fram salt och peppar.
Så där kan man säga att det är bättre nu än förr. Fast det tillhör undantaget att det är åt det hållet.

Det här inlägget postades i På spaning efter den tid som flytt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Mat på 70-talet av självplågare

  1. Marcus Westberg skriver:

    Omg! Som gammal kock så tycker jag detta är sjukt roligt faktiskt. Min favorit: http://denbrunamaten.se/2010/12/26/annorlunda-julsallad-lutfisksuffle-och-ingefarsrutor/

  2. urban skriver:

    Marcus om du som kock lagade till den där maten så kan jag förstå att du bytte yrkesinriktning. 🙂

Kommentarer är stängda.