En händelse som ser ut som en tanke

På berättiga grunder väcker anklagelsen att Julian Assange misstänkts för våldtäkt en stor uppståndelse.
Julian och Wikileaks lämnar knappast någon oberörd. Antingen så ser man Wikileaks kamp att avslöja sanningen som ett sundhetstecken eller så ser man de som i princip landsförrädare.

Nyheten om våldtäktsanklagelserna kunde inte komma mer lämpligt för Pentagon och deras supportrar i andra länder som Sverige.
Och det är just den typen av anklagelserna som måste vara drömmen för hans motståndare. En formell anklagelse att han publicera hemliga handlingar ger ingen större moralisk tyngd utan lär snarare stärka Wikileaks ställning bland dess supportrar.
Men våldtäkt det har en helt annan klang och kommer svärta ned i princip allt som Wikileaks och Julian Assange gör framöver.

Med andra ord ett drömläge för Pentagon. Nästan som man börjar tro att det är lite för bra för att vara sant. Anklagelserna levereras strax före de resterande dokumenten om Afghanistan skall publiceras.
Om dessa publiceras lär våldtäktsanklagelserna med stor sannolikhet överskugga det som finns däri.

För egen del vill jag inte gå så långt som exempelvis tiammi som är övertygad att det är en konspiration för att misskreditera Wikileaks.
Julian Assange är på ett sätt en informell makthavare, uppburen och hyllad av många.
Den omständigheten kan ge en känsla att man kan spela efter andra spelregler. Vi har sett exempel på det förut när personer som tycker sig stå över andra tar sig friheter i sitt leverne.

Men mot det står att USA och dess maktapparat inte drar sig för att agera mycket fult och lagvidrigt då och då.

..

SVDSVDDN

Tillägg 15:45: Internet Sweden har sin vana trogen gjort en utförlig och intressant bloggpost om det hela här på Julian Assange och Expressen.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

9 svar på En händelse som ser ut som en tanke

Kommentarer inaktiverade.