Ingen våldtäkt då

Det som media tidigare i dag publicerade om Julian Assang, Wikileaks grundare föll platt som en pannkaka. Chefsåklagaren upphävde anhållningsbeslutet och anser att det inte finns någon anledning att misstänka Julian för våldtäkt längre.

Media ger lite olika uppgifter om han fortfarande är misstänkt för något brott överhuvudtaget. Någon tidning menar att han är misstänkt för sexuellt ofredande andra nämner inget brott alls utan att de pågår en utredning.
Sexuellt ofredande är också det ett brott som inkluderar saker som att blotta sig eller med ord ofreda en person. Visserligen är det ett brott men det ligger inte riktigt i samma nivå som en våldtäkt. Nu vet vi förstås inte om Julian ens är misstänkt för det.

Medias roll i de här kan man fundera lite på. Expressen som först släppte ut historien slog upp de största rubriker som skådats.
I andra fall när en känd person misstänkts för brott så brukar media faktiskt vänta någon eller några dagar före de släpper namnet. Men inte i det här fallet. Utan här gick namnet ut direkt.

Till saken  hör kanske att Expressen är en ivrig förespråkare för den svenska stödinsatsen till USAs krigföring där.
Och att misskreditera grundaren till Wikileaks spiller naturligtvis över på Wikileaks. Som väl då i folks sinne blir – den där sidan som våldtäktsmannen driver -.

Sedan skulle nog Piratpartiet få en liten släng av sleven också då de – hjälper en våldtäktsman –
Visserligen verkar Piratpartiets chanser att komma in i riksdagen små, men det måste vara en mardröm för en del om de kommer in.
Skyddet som de ger för Wikileaks och TPB som ett politiskt parti ger är en större styrka än vad ett vanligt webbhotell kan göra. Det krävs en hel del för att förmå en åklagare att göra husrannsakan hos ett politiskt parti som dessutom sitter i EU.

Om nu Piratpartiet kommer in i riksdagen så skulle jag vilja se den åklagare som överhuvudtaget kan fundera på att utföra en husrannsakan inne i riksdagshuset hos ett riksdagsparti.

Så det finns med andra ord all anledning för förespråkare för kriget i Afghanistan och motståndare till Piratpartiet att smutskasta Wikileaks och dess grundare.

Och för egen del så börjar det lite smått klarna vilket parti jag skall rösta på i valet 2010.

SVDSVD DNSydAB

Om detta: JingeBeelzebjörnGenus


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ingen våldtäkt då

Kommentarer inaktiverade.