Ingen våldtäkt då

Det som media tidigare i dag publicerade om Julian Assang, Wikileaks grundare föll platt som en pannkaka. Chefsåklagaren upphävde anhållningsbeslutet och anser att det inte finns någon anledning att misstänka Julian för våldtäkt längre.

Media ger lite olika uppgifter om han fortfarande är misstänkt för något brott överhuvudtaget. Någon tidning menar att han är misstänkt för sexuellt ofredande andra nämner inget brott alls utan att de pågår en utredning.
Sexuellt ofredande är också det ett brott som inkluderar saker som att blotta sig eller med ord ofreda en person. Visserligen är det ett brott men det ligger inte riktigt i samma nivå som en våldtäkt. Nu vet vi förstås inte om Julian ens är misstänkt för det.

Medias roll i de här kan man fundera lite på. Expressen som först släppte ut historien slog upp de största rubriker som skådats.
I andra fall när en känd person misstänkts för brott så brukar media faktiskt vänta någon eller några dagar före de släpper namnet. Men inte i det här fallet. Utan här gick namnet ut direkt.

Till saken  hör kanske att Expressen är en ivrig förespråkare för den svenska stödinsatsen till USAs krigföring där.
Och att misskreditera grundaren till Wikileaks spiller naturligtvis över på Wikileaks. Som väl då i folks sinne blir – den där sidan som våldtäktsmannen driver -.

Sedan skulle nog Piratpartiet få en liten släng av sleven också då de – hjälper en våldtäktsman –
Visserligen verkar Piratpartiets chanser att komma in i riksdagen små, men det måste vara en mardröm för en del om de kommer in.
Skyddet som de ger för Wikileaks och TPB som ett politiskt parti ger är en större styrka än vad ett vanligt webbhotell kan göra. Det krävs en hel del för att förmå en åklagare att göra husrannsakan hos ett politiskt parti som dessutom sitter i EU.

Om nu Piratpartiet kommer in i riksdagen så skulle jag vilja se den åklagare som överhuvudtaget kan fundera på att utföra en husrannsakan inne i riksdagshuset hos ett riksdagsparti.

Så det finns med andra ord all anledning för förespråkare för kriget i Afghanistan och motståndare till Piratpartiet att smutskasta Wikileaks och dess grundare.

Och för egen del så börjar det lite smått klarna vilket parti jag skall rösta på i valet 2010.

SVDSVD DNSydAB

Om detta: JingeBeelzebjörnGenus


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ingen våldtäkt då

 1. BUBU skriver:

  Det verkar vara en komplott!
  Att svärta ner honom.
  Typisk polismaner.
  Misstänker man någon för grovt brott då kan man använda tvångsmetoder därefter samt då vederbörande förlorar sin trovärdighet! Skäms s.k.”rättsverige” som lånar ut sig för sånt rackarspel!
  Gå främmande makts ärende omvägen men ändå så genomskinnligt!
  Så fegt av de svenska myndigheterna!
  Snacka om maken till konspiration?

 2. DickeFix skriver:

  Underrättelseexperten och fd flygofficeren Anders Jallai skrev igår:

  ”Julian Assange kan vara utsatt för en klassisk så kallad honungsfälla…Framtiden får visa vad som krävs av Julian Assange för att anklagelserna mot honom ska läggas ned. För det gissar jag att de kommer att göra. Det är nämligen enligt instruktionerna i underrättelsemanualen. En kompromettering får aldrig bli för långtgående, då riskerar hela operationen att avslöjas. Men den får ändå sin effekt – nämligen den att alla Afghanistandokument inte publiceras”

  Frågan är om Assange föll i fällan och tvingats gå med på någon uppgörelse för att inte bilder ska publiceras eller om han inte föll i fällan och man då som Potifars hustru ändå försöker smutskasta honom.

Kommentarer är stängda.