Gatan blir smalare vid mer snö

Jag kan konstatera att efter gårdagens snöoväder så har vår lilla gatstump i Vollsjö blivit smalare.
Visserligen är med stor sannolikhet gatan lika bred där under snön som den är utan snö.
Men eftersom snön ligger där så inträffar då det lite märkliga fenomen som Sjöbo kommun håller sig med. Nämligen det uppstår en tanketrottoar.

Just nu i dag har den tanketrottoar som tillhör vårt hus ökat sin bredd från en knapp meter till att bli 2,5 meter bred. Och då det är en tanketrottoar så är allt täckt med snö.
Nu är en del av trottoarökningen mitt eget fel. När jag skulle parkera bilen igår så kom jag inte in på min parkeringsplats p.g.a. av snö.
Varpå jag ställde den på gatan framför huset, allt med tanke på att snöröjningen inte skulle hinna med att röja vår lilla gata här Vollsjö med tanke vädret för övrigt.
Men se där misstog jag mig. Snöröjarna hann med vår lilla gatstump också före jag hann flytta bilen.
Följden av det hela blev att tanketrottoaren ökad till sagda 2,5 meter i bredd. Dessutom fick den en viss höjd också.
Alternativet hade varit att snöröjningen gjort sitt arbete ordentligt men det hade då inkluderat att även min bil förpassats bort samtidigt som snön. Ett alternativ som skulle ha varit något sämre.

Så jag fick ge mig på jakt efter en snöröjare som kunde åtgärda problemet. Fick tag på en utanför butiken i Vollsjö och försökte övertala honom att ta en extra sväng förbi mitt hus och avlägsna snön.
Men det var lönlöst, ursäkter som att det hade arbetats 14 timmar i sträck, klockan var kvart i tre på dagen, ungarna väntade hemma och något om att det var julafton hördes.

Det blev till att återvända hem i oförrättat ärende.

Nu funderar jag på vad som är enklast. Skotta bort snön till måndag då posten och tidningarna kommer nästa gång eller helt enkelt skita i att skotta och flytta ut brevlådan istället.

Snörelaterat i media: EXEXAB SVDDNSYDYA och hos bloggare:  JingeWisemanLasseHälsosamme

Det här inlägget postades i Vollsjö. Bokmärk permalänken.

2 svar på Gatan blir smalare vid mer snö

  1. OntiArmen skriver:

    ”…får inte köpa en snöslunga”? – För vem? Du skrev att det var för din hustru du inte fick köpa en snöslunga, men det är väl inte HON som bestämmer? Så jag förstår inte, vem hindrar dig att köpa den snöslunga du så gärna vill ha?

  2. urban skriver:

    Något säger mig att du bör nog inte uttala dig i det här ämnet om vem det är som bestämmer.

Kommentarer är stängda.