Vollsjö, Lövestad, Sjöbo kommuns bakgård?

Fint besök då åker man inte till Vollsjö eller Lövestad när Sjöbo kommun skall visa upp sig.
Nej då åker man till Blentarp som väl i det perspektivet är att jämföra med Djursholm eller Danderyd om man skulle översätta till Stockholmsförhållanden.

Men jag kan förstå att man föredrar Blentarp för besökare, men tanke på vad det kostade att bygga skolan där. En skola som sedan behövde renoveras så där direkt efter.
Här i Vollsjö är det bättre. Där sköts undervisningen i provisoriska baracker sedan ett antal år tillbaka. Inte så mycket byggfusk där inte. Sedan bor ju vårt kommunalråd i Blentarp så vi spar väl in en del på hans resor misstänker jag.

Naturligtvis försäkrar kommundirektören Roger Larsson att det inte är någon bortsortering av Vollsjö eller Lövestad, utan det har bara blivit så.
Roger Larsson hade jag en del att göra med när jag satt som elevrådsordförande för Komvux i Sjöbo. Men det tar vi en annan gång.

För övrigt kan jag tillägga att Lövestad har en synnerligen aktiv företagsförening med en mycket informativ hemsida här på Lövestad. Vollsjö där är vi tyvärr lite sämre med Internetaktivitet så jag får väl dra fram vår butik Vollsjö Marknad igen.

Andra bloggar om: , , , ,

Uncategorized. Bokmärk permalänken.