Sitelinks

Sitelinks för de som inte känner tillbegreppet är de där länkar som kan dyka upp när man söker på ett firmanamn eller ett ord i Google exempelvis ger en sökning på Aftonbladet följande resultat. Det är med andra ord de där extra länkarna som dyker upp.

Google har tydligen rullat ut sitelinks den senaste tiden till ett stort antal webbplatser, däribland några av mina egna och en del som jag sköter åt kunder. Lite mer om det här på sitelinks för UrbaLill.

Vad som krävs för att få sitelinks är inte helt klart, men jag listade ett antal faktorer man inte behöver ha för att få det i en post på SEO-forum om just sitelinks.
Tittar man sedan på vilka länkar som ingår så verkar spekulationerna vara på gång redan.
Lite lustigt eftersom de som spekulerar inte verkar lägga så stor vikt vid att ta rätt på omständigheterna först.
Men de länkar som dyker upp där har inget att göra med djuplänkar från andra sidor utanför webbplatsen. Eller bättre uttryckt de behöver inte finnas länkar från externa sidor för att sidor skall finnas med i sitelinks. Det behöver heller inte vara sidor som har speciellt många besökare eller där det finns många som går direkt efter en sökning in på sidan.

Men som sagt vad exakt det är som bestämmer om en webbplats får sitelinks och vilka länkar som presenteras är fortfarande höljt i ett visst dunkel.
Frågan är bara om det här kommer bestå eller om det bara är någon test av Google. Så imorgon kanske det är borta igen för de av oss som fick sitelinks men inte hade det förut.
Men det ser snyggt ut i alla fall.

Det här inlägget postades i Internet. Bokmärk permalänken.