Västerås arbetar för den slutliga lösningen

Törnberg på tekniska nämnden i Västerås motiverar beslutet att slakta fem friska och välmående körsbärsträd med orden ”De passar inte in helt enkelt i den slutliga lösningen” enligt VLT.

Bakgrunden är tydligen att träden på något sätt skulle kunde hamna i ett körfält som uppenbarligen skall byggas någon gång i framtiden.
Så han tyckte tydligen det var bäst att kapa de direkt rakt av.
Kanske av rädsla för att några trädkramare skulle uppmärksamma det hela och kedja fast sig vid träden för att hindra kommunen att avverka dem.
Så Törnberg tog det säkra före det osäkra.

Vissa protester har det redan väckt bland några som har uppskattat träden och som inte riktigt kan förstå varför friska träd skall tas bort.
Nu tror jag inte riktigt att min mamma skulle kedja fast sig vid ett träd för att rädda det. Och ja det är hon som blev ledsen för att träden försvann.
Fast med mammor kan man aldrig veta när jag tänker efter. De gör ju hela tiden stordåd så där i smyg som ingen märker.

Det som gör mig lite fundersam är att just Törnbergs tal om ”slutliga lösning”. Känns skönt att ha flyttat ifrån Västerås när man hör den tongången.

Och mamma vi har ett färdigt gästrum för dig här i Vollsjö. Här hos oss tycker vi om träd.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Västerås arbetar för den slutliga lösningen

  1. Magnus skriver:

    Tycker att det antyder att allt i Västerås ska rivas och asfalteras, allt annat vore ju bara någon form av del-lösning. Så länge det finns människor kommer saker förändras och då kan man aldrig nå en slutlig lösning.

Kommentarer är stängda.