Det var på tiden

Äntligen ser det ut som att politikerna tänker ta itu med det hedersrelaterade förtrycket i skolundervisningen.
Det där förtrycket som så ofta sopas under mattan.

Det handlar om att en del elever hindras av sina föräldrar att delta i obligatorisk undervisning som idrott, simundervisning, undervisning i sexualkunskap och samlevnad.
Lärarna verkar enligt den undersökning som SVD refererar till vara de som understödjer det hela genom att de accepterar vad barnens föräldrar tycker att deras ungar skall få gå på för undervisningar.
Nu tillhör väl många lärare kategorin ryggradslösa pedagoger så det är förståeligt att de ger efter lätt för föräldrars krav.
Tyvärr så finns det fortfarande en paragraf i skollagen som ger föräldrar möjlighet till att förbjuda barn att delta i viss undervisning. Även om det slutgiltiga beslutet skall ligga hos rektorn.
Just den paragrafen försöker Folkpartiet uppenbarligen ta upp till diskussion och som jag förstår att försöka ändra på.

Nu gäller undersökningen förhållandena i Stockholm men problemen lär finnas runt om i landet. Och det är hög tid att ta itu med dem på allvar. Den S-märkta regeringen misslyckades ju totalt på den här frågan som rör integration och har skapat ytterligare segregation under sina dryga 10 år vid makten.
Alliansen verkar åtminstone ha en ärlig vilja att försöka förändra det hela. Om de når hela vägen fram återstår att se men ett steg på vägen är det.
Att försöka som Socialdemokraterna har gjort, att inte låtsas om att det finns problem är rent kontraproduktivt.
Det om något öppnar för de invandringsfientliga krafter vi har i samhället.

SVDSVD2

(Nu kommer snart de motreaktionen på det här från de segregationsvänliga debattörerna. De hittas företrädesvis på vänsterkanten.)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.