Sista färden

Var lite orolig ett tag när jag skulle besiktiga min sk miljöbil. 1988 är inte den åldern på en bil som inger säkerhet när man skall till en bilbesiktning. Men den 25 oktober var det dags.
Bilprovningen i Simrishamn som vanligt. Anledningen till jag besiktar bilen där är tack vare den trevliga fiskbutiken som finns i Simrishamn.
Nedan följer en liten bildserie om hur det gick. (Om nu någon mot förmodan vill ha bilderna i större format är det bara att klicka på bilderna)


Väntan utanför, känns lite som att invänta resultaten av provsvaren efter en läkarundersökning


Kontroll av avgaser någonting CO-halt eller vad det nu är. Inga problem


Bromsarna, inga problem där heller. De där pilarna skall följas åt när de provar bromsarna. Tog efter ungefär 30 besiktningar under lika många år rätt på hur de fungerade.


Elddopet, undersidan den brukar inte vara allt för bra på bilar av den här åldern. Som tur är läcker bilen lite olja vilket ger ett bra rostskydd undertill. Fast det synsättet hade besiktningsmannen inte full förståelse för. Så det blir till att fixa.


Och det värsta, länkarmsfästet , eller vad det nu heter, rost eller snarare ingen rost utan lite hål. Behöver också fixas.
Men andra ord, inga större överraskning så tid beställd på verkstad.


Det som däremot vållade lite problem var kaffeautomaten, ja det är gratis kaffe. Stod ett tag och funderade på om den var trasig före jag insåg att det finns en startknapp på den. Gröna knappen uppe till höger. Och kaffet var faktiskt gott.

Andra bloggar om: , , , , ,

Klimathotet, Uncategorized. Bokmärk permalänken.