Japp då börjas det igen med tjatet om julen

Tomtemuseet i Sjöbo kan på ett sätt förlåtas då de har sin utställning om jultomtar året om. Men ni andra som håller på med julen när det nästan är två månader dit. Hans med sin tippning om vad som blir årets julklapp. Han började redan i september med att tippa det. För att då svara på texten i början på den sidan där han skriver ”Är detta för tidigt”. Svaret är ja, det var för tidigt då och det är för tidigt nu.
Sedan har vi David som inte nöjer sig med en sida om julmat, han har två. Men han försöker maska den ena lite och kalla det för höstmat istället.
Det lurar inte mig. Erkänn istället att ni gillar julen, ni gillar att stå i kö för att handla minsta sak, ni gillar alla julsånger, plasttomtar, fåniga juldekorationer som dyker upp överallt, granar som skall bäras in och skräpa ned i huset. Obs granar är trädet, grannar i de som bor nära, de kan ibland också skräpa ned. Men skillnaden mot granar är att grannar som skräpar ned bär man ut inte in.

Och som svar på Davids utmaning om vad som är bäst att bo på landet eller storstaden vill jag säga att det stod 4-1 till storstaden men nu står det 4-2. Vi på landet slipper det mesta av julsånger, juldekorationer och sådant.
Maten till julen kan gå an, men resten omkring det kan man gott ta bort. Bästa för att slippa besväret med den också, är helt enkelt och gå ut och äta julbord någonstans.
Då slipper man i princip allt som rör julen, om man bor på landet vill säga.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.