Fisk och bad

Fisk i naturen eller i hemmet gör en viss skillnad. Den förstnämnda finns där och bara väntar på att bli upptagen och tillagad. Däremot att ta upp den ur vattnet kan vara förknippat med stora risker. Fisketrålare brukar i allmänhet vara säkra plaster att vistas på vid fiske. Men det finns än ännu större fara vid fiske.
Det som är rena dödsfällan är att; sitta i en liten eka på en lugn insjö, vara över 50-år gammal, inte bära flyttväst, ha tagit några öl och få för sig att ställa sig upp för att släppa ut lite öl.
Då är det kört. Närmare ett planerat självmord går inte att komma.

Säkrare är att ha fisken i ett badkar hemma och meta därifrån istället. Det gäller bara att få någon under 50 som kan dra upp den levande först. Sedan placeras den i badkaret precis som ett vanligt akvarium. Skillnaden mot ett vanligt akvarium är att fisken inte är skådebröd utan mer matbröd om man uttrycker det så. En del lite flottare restauranger brukar ha det arrangemanget. Där man som gäst bara pekar på den fisk som skall tillagas. Vips är personalen där med en håv och fiskar upp den. På en del restauranger finns även levande humrar som tillagas enligt samma princip.
Och det går faktiskt att köpa med sig en levande hummer och placera i badkaret på egen hand utan att vara under 50.
Om man bor på ett hotell får man dock  räkna med att städpersonalen gör stora ögon när de ser vad som finns i badkaret.
Ett annat problem kan bli att hålla fiskarna vid liv, tillräckligt länge så man hinner äta upp dem. Ett dundermedel som heter aquafuran verkar finns som enligt beskrivningen kan användas mot inre och yttre sjukdomar av bakteriell karaktär, någon form av fiskmedicin med andra ord. Frågan är om det hjälper på människor för i så fall kan man krypa ned själv i badkaret, äta sushi och bli frisk samtidigt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.