Blandad kompott

Har nu fått svar på min fråga om numreringen av lyktstolpar. Det jag undrade över i inlägget lykta 238.
Den numrering av lyktstolpar som är illustrerad på bilderna, bygger på ett gammalt numreringssystem som inte är i drift längre. Idag är lyktstolparna utmärkta på digitala kartor. Det är dessutom inte elbolagen som äger och driftar stolparna längre, utan den verksamheten hanteras i de allra flesta fall av kommunala bolag. E.ON kan inte spåra en lyktstolpe utifrån det gamla numreringssystemet, inte ens om stolpen har nummer 1.
I sammanhanget kan det tyckas märkligt att den gamla numreringen finns kvar på stolparna, när skyltarna dessutom innehåller det gamla varumärket Sydkraft. Skyltarna är dock ganska små med lågt exponeringsvärde. Ställt i relation till kostnaderna att skruva ned dem, får de vara kvar som ett minne från en svunnen tid.

Tack Torbjörn från ElektroSandberg för svaret.
(Fast det hade varit intressant att få veta hur det gamla systemet fungerade, men det finns nog ingen kvar som kan svara på det nu)

Mitt jordgubbstårtsrecept har nu hamnat på en sida om jordgubbar. Nu skall det kanske nämnas att upphovsmannen egentligen är en kvinna vid namn Lena. En bekant till vår familj. Nu är kanske inte verkshöjden så hög på just det receptet, men god var den. Om nu någon undrar om bilden på den sidan så kommer den från mitt inlägg jordgubbstårta. Naturligtvis har sidskaparen frågat och fått tillstånd att använda den. Precis som Gunillas blogg frågade och fick använda ängeln för ett tag sedan.
Annars brukar bildstölder vara ett litet problem. Men frågar man bara den som tagit bilden brukar det lösa sig i de flesta fall.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.