Snabblån

Snabblån, eller ett snabbt lån för den delen, kan innebära olika saker. Om jag går över till grannen och ber att få låna hans hammare och får låna den på en gång är det ett snabblån. Frågar jag min fru om hon kan låna mig en tändare och hon räcker över den på en gång, är det också ett snabblån.
Fast det här förutsätter att jag lämnar tillbaka sakerna jag har lånat, annars blir det något annat. Oklart vad, åtminstone i fallet med min fru och tändaren.
Nu är väl inte det här som man i allmänhet förknippar med snabblån. Utan det brukar röra sig om att låna pengar.

Formerna kan vara lite olika men det gemensamma är att det går snabbt. Om det sedan handlar om ett smslån, mobillån eller vanlig telefonkontakt före man får lånet är kanske inte så intressant. Bara det går snabbt.
I allmänhet brukar lånebeloppen röra sig om några tusenlappar bara, återbetalningstiden är även den snabb. Dock inte lika snabb som det tar att få snabblånet. För skulle tiden vara liknande vore det ingen vits att låna pengarna.
Räntan har numera försvunnit och ersätts av en form av administrationsavgift, vars storlek ofta vida överstiger en normal bankränta för dylika lån.
Det går också att få pengarna inom några timmar bara.
Marknaden för snabblån verkar vara snabbt växande med ett antal olika aktörer. Utbudet kan vara lite svårt att tränga igenom. Så det är till att vara noggrann när man tar ett snabblån. En som verkar ha bra koll och redovisar avgifterna ordentligt hittar du här på snabblån.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Snabblån

  1. Pingback: Digital Dreams » Blog Archive » Snabba pengar

Kommentarer är stängda.