Verkligheten har kommit i kapp

I Mars 2007 skrev Inga Lill  om ett tänkt bombattentat i Stockholms tunnelbana.
Nu ser det ut som att vi har fått den första påminnelsen om att även vi i Sverige kan drabbas, och det på riktigt.

SVTSYD SVDSVDSVDDNDNABABEX

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

6 svar på Verkligheten har kommit i kapp

 1. anna skriver:

  Jag är helt chockad. Har lite svårt att greppa vad detta innebär- och kommer att innebära framöver. Har det fundamentalistiska islam visat sitt rätta ansikte? Kommer folk som bekänner sig till den religionen imorgon att vakna upp som förföljda? Ska vi ha antirasistmanifestationer nu? Ska vi gilla olika ännu lite hårdare? Kommer vi att få smaka på mer av den här medicinen, trots att vi kryper, eller är det inte nog? Ska vi krypa mera? Vem är det som ska böja sig, vika sig? Vem får plats i Sverige idag? Vem ska leva och vem ska dö? Kommer SD att få ett uppsving som heter duga, eller kommer folk att bli ännu mera motståndare mot all form av vilja att stänga gränserna och att tvinga fram integration/assimilation? Vem kommer att uttala sig imorgon? Vad finns det att tillägga?
  Fan, man blir ju helt gråtfärdig här. Vad är det för samhälle vi har? Är det så här vi vill ha det?
  Fick ett sms av min son ikväll: Stort pådrag i Rannebergen med poliser med masker och automatvapen, ringer snart.
  Min värld känns osäker idag. Mitt land känns osäkert. Jag är svenskfödd, avkomma från två invandrare. Sverige är mitt land och staten fixar allt. Så har det alltid varit känns det som, men vem ska fixa biffen nu? Vem ska rädda dagen?

 2. Pelle Fisk skriver:

  Pff, det är inte mer ”påriktigt” än när en sinnesjuk person går lös med yxa (som skedde för nått år sedan).

 3. urban skriver:

  @anna. Tyvärr så kan det bli ett litet hårdare klimat. Men att som en del av de kommentarer jag inte släppte igenom skylla på folk som bor i landet är naivt och inte konstruktivt. Terror, om det är nu det handlar om, känner inga nationsgränser.
  Men vi får nog inse att vi lever i samklang med resten av världen och är ingen liten fredad zon här uppe. Och så länge vi agerar som USAs hantlangare i Afghanistan så exponerar vi oss i onödan för repressalier.

  @Pelle Fisk. Tja det återstår att se om det stämmer. Å andra sidan så var väl det dådet du pratar om ett resultat av neddragningarna av psykvården i landet. Ett dåd av många som ett resultat av den besparingspolitiken bestämd av denna regering likväl som den föregående.

 4. Pelle Fisk skriver:

  Anna: Du får vända dig till islam 🙂

  Urban: Jag säger inte att dåren inte var islamist (och jag säger inte att du säger att jag sa det :). Vill bara förtydliga mig.). Det var han uppenbarligen. Men det verkar mer sannolikt att det INTE är det viktiga, utan att det viktiga var att han var en mentalt störd människa som agerade ”ensam” (kanske med ”stöd” av något internet forum).

 5. urban skriver:

  @Pelle Fisk. Det är nog sannolikt att det är mentala orsaker bakom det hela.
  Nu är min syn på religion sammanfattade här med några korta rader http://www.gester.se/politik/mentalt-osakra-manniskor-ar-religiosa/
  Så jag instämmer med dig där.

 6. Jens skriver:

  Men herregud det är väl självklart mannen var störd. Alla som ens tänker tanken på att mörda helt främmande människor har de flesta hästarna rymt hagen på för länge sedan. Detta förhindrar inte att fundamentalister rättfärdigar sina illdåd med någon slags religös förvrängd logik enligt dom själva. Nästan alltid uteslutande från islam. Lös problemet genom att få ut alla islamister bums! De hotar våran livsstil och vad gör de då här från första början? Ställ rätt fråga och kom inte sedan dravlande med något om misslyckad integration. Ser likadant ut vart de än är, tom i sina egna länder. jag vill inte ha dom här längre, utan låta min dotter växa upp i ett land som jag gjorde för inte alls särskilt länge sedan. Känns som en svunnen tid och det är tragiskt det.

Kommentarer är stängda.