Varför nöja sig med sexköpare?

Beatrice Ask funderar på om man inte för att hänga ut misstänkte sexköpare skulle skicka lila kuvert till dem i samband med delgivningen.
Ett kuvert som då skall skickas till bostadsadressen. Syftet är naturligtvis att de inte skall kunna hemlighålla det för familjen, ja och brevbäraren då och säkert några grannar som ser det hela.

Förslaget verkar alldeles utmärkt enligt mitt sätt att se det. Alla vet ju hur lång tid det tar före det kommer till en rättegång så det är lika bra att ge dem en liten taskspark direkt så de vet vad som väntar senare.
Och om de nu blir frikända i en rättegång kan man bara skicka ut den frikännande domen i vitt kuvert. Vitt brukar ju betraktas som oskuldens färg.

Men varför bara hålla sig till misstänkte sexköpare? Finns ju massvis med andra brott där den misstänkte gärningsmannen minsann kan mörka att han är misstänkt för sin familj.
Pedofiler är en grupp som verkligen inte skall skyddas, för där finns det enligt en del inga oskyldiga alls.
Lämpligt kuvert där är inte en färg utan en stor bild av denna tavla på kuvertet. Ingen som ser det kan undgå att förstå vilket vidrigt brott personen som får det har gjort.

Rattfyllerister får förslagsvis ett rött brev med den promillehalt de hade tryckt på kuvertet.
Tjuvar, där kan man trycka en bild av Björnbusarna på kuvertet.
Det finns ett antal olika varianter med andra ord för att signalera tydligt för omgivningen vilka brott en person är misstänkt för. Så det är bara att sätta igång.

Vill man sedan ta det här ett steg till så att en större krets av människor får rätt på vilka brott en människa är misstänkt för. Då finns det en lösning på det med. Man kan sy fast tygmärken på deras kläder i olika färger och former. Då kan alla direkt avgöra vilket brott det rör sig om.
En väl beprövad metod är det också.

Alla uppskattar dock inte förslaget som AlliansfrittScaberMyndighetskontroll. Men det skulle onekligen piffa upp brevskörden en del och skapa en del nya arbetstillfällen.

DNSVD

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

9 svar på Varför nöja sig med sexköpare?

 1. Oliver skriver:

  Haha, vitt som bekant också är färgen på alla andra brev.

 2. urban skriver:

  Ja och då behöver ingen känna sig utpekad 🙂

 3. Mr Profit skriver:

  I artikeln på SvD så ska det skickas kuvert när folk är misstänkta. Detta kan väl ändå inte vara rätt? Är man misstänkt är man ju ännu inte dömd! Helt bisarrt om det skulle räcka med bara en misstanke.

 4. df skriver:

  Jag skulle vija att kuverten utformas med känsla för detaljer. Jag ser ett värde i att det framgår vilka undertoner som föreligger i misstankarna, om subjektet köpt homosexuella tjänster, SM, oralsex, eller i grupp.

 5. urban skriver:

  @df. Låter som en mycket förfinade variant av det hela. En variant där man kan se vilken typ av preferenser som ligger bakom det misstänkta sexköpet. Skulle skicka tydliga signaler till omgivningen om vad de har för person som granne egentligen. Och det är en värdefull upplysning för bedömning av någon.

 6. Iona skriver:

  En gul stjärna fastsydd på en svart jacka skulle synas bra. Men egentligen borde också alla mindre bemedlade som gifter sig med rika personer få en liknande ”signal”. Anna Anka t ex, Runar, Ann Nicole Smith… Aj då, kom på att hon är död nu. Too late!

 7. Danne J skriver:

  Hur ärlig är vår justitieminister själv ? Några lik i garderoben ?

  Se videon och begrunda..

  http://www.youtube.com/watch?v=aHQrbgI9Fxg

 8. urban skriver:

  @Iona. Lila som Ask vara inne på först är ingen bra färg. Det är antagligen därför hon har backat lite där, KD protesterade mot färgvalet.
  Kör hon på rosa kommer hon få RFSL på sig.
  Gul skulle nog fungera, i Malmö i alla fall.

  Anna Anka och det anhanget där går svart utmärkt.

Kommentarer är stängda.