Fortsätt frossa i vatten

Men andledning av världsvattendagen i morgon drar AB på med några artiklar om bristen på vatten som finns i en del länder. I vissa fall beror den bristen på att fördelning av de befintliga vattenresurserna är snedfördelade och fall för konflikt mellan länder i vissa sammanhang.
Om det finns väl inte så mycket att säga mer än att beklaga det hela och att försöka få till stånd en lösning för dessa problem.

Men sedan så visas en del siffror på hur vattenförbrukningen i Sverige ser ut. Siffror som är totalt onödiga i sammanhanget.
Det enda syftet med dem är väl att folk skall få dåligt samvete.
Retoriken känns igen från 70-talet men då försökte de lura i oss att vi skulle spara på vatten just därför att människor i andra länder hade bristfälliga vattenresurser.
Så på något konstigt sätt så skulle en minskad förbrukning av vatten i Sverige ge mer vatten till dem som inte hade så mycket.
Nåja de lurade inte så många för 30 år sedan heller. Men de försökte. Nu väntar vi bara på att miljömupparna i riksdagen kommer föreslå någon form av extraskatt på vatten av några grumliga solidaritetsskäl.

Så fortsätt frossa i vatten, den enda anledningen att minska vattenkonsumtionen är att det kostar lite pengar att använda vatten. Inte mycket, än så länge i alla fall.

Geobastard om ämnet.

SYD


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Fortsätt frossa i vatten

  1. Bosse skriver:

    På liknande sätt borde barnen i Afrika sluta vara sådana egoister med solen. I Norden har vi för lite sol, vilket gör oss deprimerade och bleka. I Afrika spenderar de en massa tid i solen, vilket är slöseri! Vi borde uppmuntra dem att spara på solen.

Kommentarer är stängda.