Vad lär Polishögskolan ut egentligen?

Ser att polisen som ryckte ut på rånet i Ockelbo tydligen hade vapen de inte fick använda och därför inte ens kunde sätta upp vägspärrar. Vapnen det rörde sig är sk försträckningsvapen som väl enkelt kan beskrivas som automatvapen.
Med andra ord samma typer av vapen som värnpliktiga brukade utbildas på, när vi hade värnplikt vill säga.
Utbildningen på Polishögskolan är två år. Så med andra ord så får blivande poliser inte lära sig använda vapen under den tiden. Med tanke på att brottsligheten ökar och antalet uppklarade brott minskar år från år, så kan man undra vad de egentligen får lära sig på Polishögskolan.

Polisen i långsamt sönderfall

Andra bloggar om: , , ,

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

3 svar på Vad lär Polishögskolan ut egentligen?

 1. Sebbe skriver:

  Precis. Hur tusan ska det svenska polisväsendet kunna slå tillbaka tillräckligt när de knappt har befogenhet att ingripa??

 2. Hans husman skriver:

  Jag delar din uppfattning generellt. Sedan är det helt korrekt att de här inte använde vapnet. Automatvapen är väldigt annorlunda och det kräver kunskap. Har man inte utbildats på det är det olämpligt inte bara för allmänheten och den misstänkta brottslingen utan också för polismannen eftersom lagar, liksom riktlinjer och regler i polisväsendet, är styrande.

  Också allmänt är det kanske inte korrekt om vill se över polisens beväpning att först tänka automatvapen. Därmed inte sagt att det inte ska användas mer vilket jag vill mena. Utan att man först ska se över deras pistol som är *riktigt* dålig.

 3. gester skriver:

  Utbildningen var det jag undrade vad de sysslade med på Polishögskolan.
  Att lära sig hantera automatvapen tillhör inte något som för motiverade elever är speciellt komplicerat eller tar så lång tid. Den interna utbildningen för den typen av vapen är enligt polisen själv tre dagar.
  Men den tiden anser uppenbarligen inte Polishögskolan man kan lägga ned.
  Bättre att skicka ut poliserna med pistoler istället och ta den andra utbildningen senare.
  Jag högaktar de poliser som överhuvudtaget åker ut till ett bankrån där automatvapen har används om de endast är utrustade med pistoler.
  Eldhastighet och fördelen vid avstånd ger automatvapen en så stor fördel att man inte bör gå med en pistol mot dem.
  Visserligen lyckades några poliser klippa den där massmördaren 1994 med enbart pistoler trots att han hade ett automatvapen.
  I andra fall har det gått sämre.

Kommentarer är stängda.