Två dagar kvar – Gör din plikt och rösta eller håll tyst i fyra år.

Nu på söndag är sista chansen i detta val att fullgöra sina en av sina medborgliga plikter, nämligen att gå och rösta.

Utbudet av partier är rekordstort, det finns att välja på partier från vänster till höger i en salig blandning. Om man nu av någon anledning inte tycker det är värt att rösta så finns det några alternativ:
1) Ta något av partierna som ligger mycket, mycket, långt ut på den vänstra eller högra sidan på den politiska skalan. Vinner något av dessa så blir det inga fler val.
2) Rösta blankt om du inte vet hur du vill ha det i framtiden för dig själv och dina vänner, anhöriga och tycker det är strunt samma vilka som bestämmer.
3) Ta en blank valsedel och skriv dit det eget namn. Om tillräckligt många gör samma sak så kommer du själv hamna i riskdagen.
4) Stanna hemma och strunta idet. Men kom ihåg en sak bara, du har då förverkat din moraliska rätt till att kommentera någonting hur landet styrs under de närmaste fyra åren. Deltar du inte i valet skall du heller inte ha synpunkter på hur det blir efteråt.

Om du nu ändå väljer att stanna hemma ha detta i åtanke:
12345

Demokrati är inget man kan ta för givet, den måste vinnas varje dag.

Andra bloggar om: , , , , , Intressant kanske

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Två dagar kvar – Gör din plikt och rösta eller håll tyst i fyra år.

  1. Bengt skriver:

    Om jag stannar hemma, då skickar jag en tydlig signal till politikerna: Deras prestationer förtjänar inte min uppmärksamhet.
    Att stanna hemma på valdagen är också en demokratisk handling.

Kommentarer är stängda.