Synd om Lars Danielsson?

Enligt våra kvällstidningar är det synd om Lars Danielsson.
Expressen skriver om att han sitter i en liten skrubb, utan lön, inga pensionsförmåner och utan arbetsuppgifter.
Aftonbladet späder på med att han är utfryst på arbetet.
Men hur är det nu egentligen med det där. Lön eller snarare inkomst har han, avgångsvederlaget från sin tjänst som statssekreterare ger honom en nätt inkomst på 73.500 per månad i två år enligt Dina pengar. Så pengar lär inte saknas honom.

Sedan är ju hela situationen i stort sett ett resultat av hans eget handlande, eller brist på, eller kanske brist på.
Sanningen som han med näbbar och klor försökt dölja om vad som egentligen hände den där juldagen har fortfarande inte kommit fram.
För att citera Aftonbladet– Jag tvingas konstatera att de förklaringar som Lars Danielsson lämnat rörande telefonsamtalen inte är övertygande, särskilt mot bakgrund av hans nyss nämnda uppenbara ovilja eller oförmåga att bidra till ett klarläggande, skriver JO

Men här har ju Lars Danielsson gjort ett medvetet val att inte yppa den stora hemligheten och har där med tagit på sig rollen som syndabock.
Att det då blir konsekvenser när makten glider ur hans beskyddares händer är något som han med sin kapacitet och omvittnat goda förmåga borde kunnat förutse. ”Vi behöver Lars Danielsson” skrevs som rubrik på Aftonbladets ledarsida för några dagar sedan.

Göran Persson hann inte, eller kanske ville inte, ordna en säker reträttpost till honom.

Tänk bara vad som hade hänt om ett vårdbiträde gjort samma sak under en Lex Maria-utredning. Inte hade hon varit kvar länge på det arbetet. Hon hade fått gå utan avgångsvederlag.

Men tydligen skall manliga högre tjänstemän mätas med andra måttstockar enligt Aftonbladet och Expressen med tanke på deras snyftrubrik och ingress.

Hoppas det här blir inledningen till en annan syn på ansvarsutkrävande av de som avlönas med våra skattepengar är satta att sköta ett arbete.

Nu lär det inte vara alltför synd om Lars Danielsson. Det privata näringslivet är nog intresserade av honom. Skandia lär inte vara det sista företaget som har behov av någon med hans kaliber.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Intressant

Det här inlägget postades i Politik, Politik, riksnivå. Bokmärk permalänken.

4 svar på Synd om Lars Danielsson?

 1. Monica skriver:

  Jag kan inte tycka synd om den karln, det är helt omöjligt. Kan inte begripa varför de inte bara sparkar honom, men det finns väl regler antar jag… Som inte finns för vanligt fölk. Kan inte heller begripa varför han biter sig fast på UD som en pitbullterrier, har han ingen som helst integritet eller stolthet? Eller visst ja…

 2. gester skriver:

  Det kan också vara så att han sitter där i sin skrubb och känner sig förorättad och väntar på upprättelse, han har ju inte gjort något…
  ELLER så kan det vara så att han räknar med ett trevligt avgångsvederlag från UD också. Inte ens de kan avskeda folk utan att betala för det. Och då kan det vara värt att vänta ett tag till.

 3. Monica skriver:

  Ha-ha! Jag ser honom framför mig, sittande där i sin skrubb, förorättad så inihelvete för han har ju inte gjort nåt fel…

  Klart han väntar sig ett fett avgångsvederlag. Det får/fick väl alla i hans sits? Så han sitter där och väntar och det är SÅ patetiskt.

  Han som är så kompetent… borde väl kunna gå till arbetsförmedlingen, men jag tvivlar på att han vet var den ligger…

  Hyser bara förakt I’m afraid…

 4. Håkan Larsson skriver:

  Problemet Danielsson ligger kanske bara till en del hos frontfiguren. Lars Danielsson har under en följd av år tillhört dem som härskat utan att synas vilket naturligtvis också inneburit att han skaffat sig ett skyddsnät som i hans fall brustit – av olika anledningar. Egentligen är detta inte annorlunda än när en förening eller kommun styrs av personliga kontakter, egenintressen och vänskapskorruption helt utanför all demokratisk insyn.

  Danielssonproblemet syntes plötsligt i och med att skyddsnätet av olika anledningar mankerade. Detta berodde på att övriga inblandade redan tidigare funnit honom lämplig att skjuta fram som skuldbärare varpå situationen gled dem ur händerna på grund av valresultatet.

  Det ska bli intressant att följa utvecklingen. Ett missförhållande blir ju inte bättre bara för att tiden går sedan avslöjandet.

Kommentarer är stängda.