Så här skall ett livstidstraff vara

Döms någon till ett livstidsstraff så skall det också vara på livstid. Susan Atkins som dömdes till livstid för delaktighet bl.a. i mordet på Sharon Tate 1969 dog igår. Susan dog i fängelset, precis som det skall vara när någon döms till livstid. Efter 38 år i fängelse så avslutade hennes liv innanför murarna.

Döms någon till livstid skall det också vara på livstid och det i bokstavlig bemärkelse. I annat fall kan man avskaffa livstidsstraffen helt och ersätta det med tidsbestämda straff.

Aftonbladet missade dock en liten sak i sin rapportering om det hela. Det står att Sharon Tate som var gravid, att även hennes ofödda barn dog. Om jag inte kommer ihåg fel från den tiden och rapporteringen då så hade de gjort någonting med barnet Sharon bar i magen. Någonting så vedervärdigt att jag inte ens vill nämna det.

Nu väntar vi bara på att Charles Manson skall bäras ut död från fängelset också.
Att hoppas att vi i Sverige skall få samma tillämpning av livstidstraff är bara att glömma.  Men det kan ju inte skada att veta att det finns länder som tar livstid på riktigt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Politik. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Så här skall ett livstidstraff vara

  1. Jax skriver:

    Jag reagerar på ordet ’livstidsstraff’ och tänkte faktiskt skriva något helt annat här än det jag gör nu. Anledningen till att mitt ’riktiga’ inlägg nu ligger i papperskorgen är bara just för att jag känner mig väldigt uppgiven. Och irriterad! Jag har de sista 24 timmarna suttit o lusläst allt som har med modern svensk kriminalhistoria att göra. Naturligtvis började det med helikopterrånet. Efter ha studerat vad press skriver om det följde det ena efter det andra. Min uppgivenhet kommer sig av att Sverige verkat tappat sin ryggrad någon gång på 60- eller 70-talet. Lyckligtvis verkar det fortfarande finnas kloka människor kvar i detta land. Jag tänker framförallt på vår allas Leif GW Persson, populärikonen inom kriminilogi. När jag tar upp det namnet så ber jag er tänka till lite. Faktum är att han har blivit något marginaliserad av polismakthavarna i landet. Den egentliga orsaken är jag inte säker på, men nog verkar det som att han sagt sanningen ett antal gånger för mycket. Han har alltså varit obekväm. Gång efter gång har han dock bevisat att han vet vad han talar om. Nu till problemet; – Han blir inte yngre! Karlen är 64 år nu. Han kommer inte jobba så mycket längre. Är det någon som kan ställa allt tillrätta inom detta lands löjeväckande poliskår är det just GW Persson, ty han har med sin bakgrund insikten att göra det! Det är dags att vi förpassar kristeamssammankallande tomtar som Jerzy Sarnecki till ett närliggande dagis där han kan hjälpa till att torka tårar på barn som känner sig förrättat kränkta. Låt oss istället be på våra bara knän be; – ”Snälla Leif, vi ber tusen gånger om ursäkt, vi har betett oss illa. Vi behöver din hjälp! Kom och hjälp oss! Vi fixar inte detta utan dig!”

    Alltså, låt ropen skalla ”- Leif till Sveriges polischef” (att det står ’polischef’ beror nog mest på att titeln ’rikspolischef’ verkar något urvattnad just nu). Men skynda, Leif blir som sagt inte yngre. Han har nog lust att göra något annat snart och skiter i hur mycket vi behöver honom, och det gör han med all rätt.

Kommentarer är stängda.