Så bra, då blir det några fler poliser i Sverige

Den nya fildelningslagen som Alliansen fick igenom kommer tydligen ge effekten att skivbolagen och deras ombud får större befogenheter än vad en riktig polis har.
Bolagen kommer via kronofogden kunna göra en intrångsundersökning, vilket är i princip likställt med en husrannsakan.
Skillnaden är bara att för att polisen skall kunna göra det krävs fängelse i straffskalan.

Men varför bråka om småsaker, de där filmbolagspoliserna tänker väl Beatrice Ask räkna in bland de 20.000 poliser totalt som är utlovade till år 2010.
Inte för att 10.000 eller 20.000 poliser gör någon skillnad, klarar de bara av att lösa 6% av alla brott så är det strunt samma om vilket antal de är i. Bättre då att ta det lägre antalet det blir ju lite billigare för oss skattebetalare. Effektiviteten lär knappast öka.

Nu är det här inte de här stackars poliserna som är ute på fältet som är skyldiga till ineffektiviteten utan problemet ligger högre upp mycket högre upp.
Jag har fått höra om poliser som mitt under en spaning på narkotikalangare där ett gripande varit nära förestående fått avbryta och åka hem då cheferna sagt att övertid kan under inga som helst omständighet beviljas.

Beundrar de poliser som överhuvudtaget finns på fältet. Ni motarbetas av alla. Era högre chefer struntar i resultat bara budgeten hålls, ja nykterhetsproverna skall slavisk följas bestämt av RPS. Åklagarna skiter i att häkta våldsmän, så de kan gå ut och hugga ihjäl folk någon timme efteråt.
Tingsrätten tycker att ett mord skall ge runt 6 år i fängelse i praktiken. Men de har de fått som direktiv från Högsta Domstolen. En instans där en del domare har ett lindrigt sagt tvivelaktigt förhållningssätt till lag och rätt. Men de är beskyddade av JK så de kommer ingen åt.

Och i toppen på allt sitter Beatrice Ask, som inte ser, inte hör, inte vill förstå, men hela tiden rabblar det mantra vi hört i snart 20 år nu som låter ungefär här.
Det blir bättre med de nya satsningarna rättsväsendet får nu.

SVDDN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på Så bra, då blir det några fler poliser i Sverige

  1. Pingback: Beatrice Ask förnekar inte husrannsakan « Christian Engström (pp)

  2. Pingback: Beatrice Ask förnekar inte husrannsakan « Piratpartiets EU-kandidater 2009

Kommentarer är stängda.