Ragnarök närmar sig visst

Om man läser artiklar och kommentarer om att SD enligt den senaste opinionsundersökningen kommer att få en vågmästarroll i riksdagen, slås man av att det verkar vara ragnarök som närmar sig.
Något mer uppskruvat tonläge får man leta efter. Allianspartierna kan gott tänka sig att samarbeta med Miljöpartiet om det värsta tänkbara skulle inträffa dvs att SD kommer in i riksdagen.

Motståndarna borde snarare fråga sig om de inte använt fel taktik för att hindra SD från att få stöd. Det kanske inte fick den effekten som man trodde när man placerade en SD-kritisk webbplatstopp 1 i Google exempelvis på deras namn.
Och att endast bemöta SDs åsikter om vad som kan vara fel i samhället med att de är rasister kanske inte heller var en så lyckad taktik.

Konstruktiv diskussion om vilka fel som finns i samhället, hur stora de är och vilken lösning som finns har saknats i debatten. Där har SD ensam regerat med sina drakoniska lösningar på det de uppfattar som problem.
Den diskussionen har inget annat parti tagit tag i.

ABABABABAB SVDSYDDN


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ragnarök närmar sig visst

 1. Martin Andersson skriver:

  Trevligt att läsa rationell kritik/motstånd mot SD, det är inte varje dag.

  Sen är det tjusigt av dig att du uppmärksammar på .de sajten. Både svd och dn medverkade till vad jag skulle beskriva som en desinformationskampanj, ganska graverande att tidningar arbetar för att människor skall vara mindre informerade än mer.

 2. urban skriver:

  @Martin. Jag vänder mig emot att man bemöter SDs åsikter med att de förespråkas av outbildade white trash-människor med nazistisk bakgrund och med fascistiska åsikter.
  Om SDs paradfråga är förknippade med samhällsproblem vet jag inte. Men om det inte vore ett problem för samhället vore det enkelt för de andra partierna sakligt visa på det.

  de-sidan är jag principiellt emot sättet. Debatt bör ske öppet med tydliga avsändare. Dessutom tror jag den sida är kontraproduktiv då den snarare stärker SDs anhängare i sin syn på att alla försöker tysta dem.

Kommentarer är stängda.