Och så gnäller folk om några minkar

Det olaga intrånget som djurrättsaktivister gjorde sig skyldiga till väckte en hel del debatt, lindrigt sagt.
Politiker från de rödgröna tog i sina fördömande så det nästan kräktes och krävde avgångar av ansvarig minister så det stor härlig till. Samt då förbud för att föda upp minkar.
Allt i skenet att verka bry sig om några djur som det skall bli päls av.
Alltid ger det några röster räknade de kallt med.

Men när det gäller människor som far illa, då är det knäpptyst. Att de som är inlagda på sjukhus eller äldreboenden serveras mat som snarare kan jämföras med sopor då håller de tyst.
Inga brösttoner om förbud eller utredningar.
Populistisk politik till den grad så man mår lika illa som när man äter den dynga som våra politiker tycker duger åt sjuka och gamla.

Men det är klart en mink ser väl lite trevligare ut än en sjuk åldring och väcker fler känslor hos folk räknar de väl med.

Djurrättsfascisterna och de rödgröna verkar uppvisa vissa likheter. Människor som far illa är det inte så viktigt med. Utan det skall värnas några blivande pälsar.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

6 svar på Och så gnäller folk om några minkar

 1. Benjamin Juhlin skriver:

  Självklart bryr vi oss om välfärden. Det är vi som är de rödgröna, vi vill sänka pensionärernas skatter och öka resurserna för sjukvården.

  Att vilja göra det utesluter inte på något sätt att stänga minkfarmarna. Jag förstår inte varför ni minkfarms försvarare ställer de emot varandra, ska minkarna lida i nån sorts kompensation för pensionärer som far illa? Tror du verkligen att pensionärerna får det bättre för det?

 2. urban skriver:

  @Benjamin. Det ser jag ingenting om i debatten det du säger. Nu pratar jag om den senaste tidens uppmärksamhet om maten.
  Där är ni knäpptysta, den konkreta debatten är uppenbarligen ingenting att ta tag i. Jag pratar inte om valfläsket utan om här och nu.

  Men om du menar allvar så ta upp det på din egen blogg. Där lyser det med sin frånvaro.
  Fast det är väl som jag skrev i inlägget en gammal sjuklig pensionär är inte lika intressant att gulla med som några söta minkar.

 3. Benjamin Juhlin skriver:

  Fast det är två olika debatter du pratar om. Det ena är en fråga om prioriteringar och pengar, där den moderatledda alliansen sänkt skatterna för 100 miljarder och dragit ner på vård och omsorg. Att ställa emot den värderingsfråga som minkuppfödning är är konstigt eftersom det där inte handlar om ekonomiska prioriteringar. Pengarna svenska staten får in från minkuppfödning är minimal.

  Jag har inte skrivit något specifikt inlägg om pensionärernas mat, ej heller har jag skrivit ett inlägg om tandvård även om jag anser att det är ett viktigt ämne. Ändå skulle jag vilja påstå att jag avhandlar de ämnen när jag argumenterar för valet av en rödgrön regering den 19:e september eftersom de då ingår.

 4. urban skriver:

  Visst har du rätt i att det är två debatter.
  Den ena debatten engagerar alla på den rödgröna sidan.
  Den andra skiter ni i att ta till brösttoner eller kräver avgångar eller förbud om utan nöjer er med att konstatera att ni kommer prioritera annorlunda om ni kommer till makten.

  Och ditt svar visar ju verkligen vad du tycker är viktigare för dig att ta upp nu. Och det är några jäkla minkar framför åldringar.
  Populist är det man kallar sådana som dig för om man är snäll.

  Och du gör inte misstaget att placera mig i ett politiskt fack, här har du några av mina åsikter http://www.gester.se/politik/placera-andra-i-fack/
  passar inte i något parti. Så jag stod över att rösta i det senaste EU-valet.

 5. Benjamin Juhlin skriver:

  De rödgröna pratar otroligt mycket om välfärd. Fast jag är inte intresserad av att ta en debatt med någon som kallar mig populist. Bara för att man är på Internet betyder det inte att man får vara otrevlig.

 6. urban skriver:

  Ja ni pratar om den ja, fast i det här faller så pratar ni inte ens ämnet jag tror att de flesta anser vara viktigare.
  Minkar är det som upprör er, inte det andra.

  Och jag är ungefär likadan privat som på internet när jag träffar människor som precis som du lever utan större kontakt med verkligheten.

Kommentarer är stängda.