Bingo på nätet

Verkar vara framtidens melodi när det gäller bingo. För de där riktiga verkar inte klara sig så bra.
Att jag kallar de riktiga är att mitt yrkesliv för länge sedan i princip inleddes just med att jag arbetade på en bingohall. Närmare bestämt en i Västerås, den ingick i Riksbingo som vara en av Sveriges snabbaste växande bingokedjor då på den tiden.
Numera är riksbingo ett begrepp inom bingo inte en koncern som det var då.

Hallen i Västerås där jag arbetade var på helgkvällarna också diskotek under namnet Bankiren.
Det var en intressant arbetsplats för mig som var i 18-års åldern. Nästan bara unga tjejer som arbetskamrater, vilket vid första tanken verkade hur bra som helst. Fast snart togs jag ur den villfarelsen, samtalen de hade i lunchrummet vara inte riktigt i mitt intresseområde. Smink och kläder, för de som var gravida gällde barnkläder som jag kan komma ihåg nu handlade nästan all konversation om. Men visst jag fick till det med en av dem lite senare så helt misslyckat var det inte.
Dessutom så fick jag stifta bekantskap hur det känns att bli hotad med kniv av en svartsjuk kille. En upplevelse man gott kunde vara utan.

Paradoxalt nog så gällde det inte tjejen jag var ihop med utan en annan arbetskollega jag inte hade haft något alls med att göra. Utan hennes kille fick för sig att hon hade varit otrogen och ville veta med vem. När han fick ur henne namnet så trodde han inte på det för han visste inte vem det var. Så till slut drog hon till med mitt namn och mig visste han vem det var så det godtog han. Nåväl hon bad om ursäkt senare och det blev bara en rispa på mig.

Vi provade en gång att se hur länge vi kunde ha öppet och låta kunderna spela bingo. Normalt öppnade vi runt 10 på dagen och stängde klockan 20, om jag inte kommer ihåg fel.
Så en dag fortsatte vi förbi det klockslaget för att se hur länge folk skulle sitta kvar.
Runt klockan 2 på natten tog det slut. Kunder fanns det kvar i lokalen men vi i personalen orkade inte längre.
Det är lite ansträngande för rösten att ropa upp nummer flera timmar i sträck även om vi turades om en del så åkte jag på det mest. Vet inte om det har att göra med röstläget som vi män nog enklare kan sänka för att inte tappa rösten.
Fast efter 16 timmar blir man rätt så led på: Bertil 14, etta fyra, Ivar 23 tvåa trea, Oskar 74, sjua fyra och det är bingo på rad 2 – det stämmer vi fortsätter på rad 3 med Bertil 1, enkel etta…

Man gjorde dock en del intressanta reflektioner på vilka det var som satt och spelade. Men det tar vi vid ett annat tillfälle.
Numera verkar det visst vara bingo på nätet eller andra spel, tävlingar som gäller online.
Om det är synd eller inte kan jag inte svara på utan det är väl bara att acceptera utvecklingen.

Det här inlägget postades i På spaning efter den tid som flytt. Bokmärk permalänken.