Och oppositionen märkte inget

Är det första reflektion jag får på det faktum att Reinfeldt gav siffran 100.000 var fler sysselsatta nu än när regeringen tillträdde år 2006. Vilket var en felaktig siffra.

Eftersom jag som väljare inte bestämt mig får jag en del funderingar här. Vilka är mest trovärdiga.  Den sidan som räknar fel på 100.000 sysselsatta eller den andra sidan som inte märker felet?
Ja ni partier inte gör ni lätt för oss osäkra väljare.

SVD | SVD | DN |


Läs även andra bloggares åsikter om

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

5 svar på Och oppositionen märkte inget

 1. Michael skriver:

  Thats what i call creative awakening intelligence.

  Du har mer än rätt ; )

 2. Anton Stillesen skriver:

  Jag tror att oppositionen utgår från att statsministern talar sanning – i den bemärkelsen att det finns något långsökt sätt att räkna sig fram till påståendet. Det är, faktiskt, ovanligt att statsministrar är helt snett ute – som denna gång.

  Den egentliga frågan är väl var Reinfeldt har hållit hus de senaste åren. De flesta svenskar skulle nog göra en liten extra koll när någon sade att det blivit väldigt många fler jobb under de senaste åren.

 3. urban skriver:

  @Michael. Tack
  @Anton Stillesen. Nja där kan man diskutera en del om det du säger att att en statsminister talar sanning alltid. Oavsett partifärg då. Arbetslösheten är som jag ser det med många andra en viktig fråga. Och just att ha korrekta väl underbyggde siffror i en politisk viktig debatt borde vara grundläggande.
  Och det oavsett vilket parti man företräder.

  Så i den här frågan vill jag nog säga att bägge blocken slarvat. Så 1-1 där.

 4. Pingback: Claeskrantz.se » Göteborgs Posten ledare – Våga vara stolt över 9% arbetslösa

 5. Pingback: Claeskrantz.se » Jobbskatteavdraget – Gud vad pinsamt

Kommentarer är stängda.