Mat som mat

En viss upprördhet verkar det väcka att Erik Haag tillagade ett marsvin i ett matprogram. Ett marsvin han köpt på en blocketannons. Nu tillagade han marsvinet hos en peruansk familj som har lite andra matvanor i vissa avseenden mot vad man kanske tycker är normalt i vårt land. Inget konstigt med det, mat som mat eller kött som kött skall man kanske säga.

Den enda man kan invända mot är att det är nog inte är speciellt mycket kött på ett marsvin. Så det lär nog krävas fler för en riktig måltid. Men de kanske duger som förrätt. Visserligen ser de rätt så pampiga ut när de ligger på tallriken vilket framgår här. Fast jag skulle nog tippa på att det är mat för en.

Nu kan man ha lite olika synpunkter på det här med marsvin som mat. Jörgen upprörs en del över det men eftersom han verkar vara vegetarian så är det ingenting att bry sig om. absolut Johan tar det med ro men mamman verkar vara lite mer störd av det hela.

För egen del tycker jag det verkar som storm i ett vattenglas. Marsvin finns det så många av så om de kan användas till mat är väl inget att bråka om. Frågan är om det är kostnadseffektivt äta dem. Köpa på blocket med allt vad det innebär ifråga om hämtning verkar lite onödigt dyrt. I en djuraffär kostar de visst över 100 kronor så det blir en rätt så dyr måltid.

Påminner mig förresten när vi hade innekatter och jag gjorde ett besök till en djuraffär och köpte några möss. Men det kan vi ta en annan gång.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 svar på Mat som mat

 1. Jax skriver:

  …och när djuraffären inte längre ville sälja möss till dig, köpte du då en liten radiostyrd bil som dom fick jaga istället? Bara för att få upprätthålla sin djuriska jaktinstinkt?

 2. urban skriver:

  🙂 Något åt det hållet ja. Det blev lite jobbigt när de i djuaffärerna kom med sina kontrollfrågor som vilken typ av bur jag hade och så där.
  Jag har en misstanke att de inte riktigt trodde på mig när jag sa att det var en present till min syster.
  Funderat ett tag att be någon köpa ut möss åt mig. Fast katterna hade roligt en mus räckte säkert i en timme.

 3. Tina Ponting skriver:

  Hundgryta ala schäfer kanske??

Kommentarer är stängda.