Kd, SSU och infiltrationsförsök. Men vem lurar vem?

En stor nyhet inför slutspurten på valet är att en riksdagskandidat för Kd försökt infiltrera SSU. Men är det hela sanningen?

Själva nyheten väntade SSU några veckor med och släppte ut den i samband med utfrågningen i TV av Kds partiledare, Göran någonting, för att få maximal effekt och ta en del mediautrymme från kristdemokraterna.

Själva infiltrationsförsöket har tydligen gått till på ett sätt som får SÄPO att framstå som genier. Infiltrationsförsöket skulle bestå i att personen ringt till SSU och sagt sig vara SSUare och vilja hjälpa till att arbete inför valet. Personen som försökte infiltera SSU är, eller var numera, anställd på kristdemokraternas kansli, dessutom står hon på KDs riksdagslista!!!

Man kan lugnt påstå att de yttre förutsättningarna för att lyckas är, om man uttrycker det milt, något begränsade. Så vad ligger bakom egentligen?

Två alternativ finns. De ena är att personen som försökte infiltera inte riktigt har full kontakt med verkligheten och därför har svårt att dra logiska slutsatser. Med tanke på vilket parti hon tillhör, så kanske det kan ligga något i det, Wallentine skulle nog instämma där.

Det andra alternativet är helt enkelt att hon egentligen är en SSUare som har infiltrerat Kd för att misskreditera kristdemokraterna, en sk mullvad.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Politik. Bokmärk permalänken.